Witam. Usunąłem aplikacje messenger i zainstalowałem ją ponownie. Przy logowaniu użyłem numeru telefonu ponieważ konto było bez facebooka i nie zostałem zalogowany na moim koncie tylko zostało utworzone inne konto z facebookiem na ten sam numer telefonu i o tym samym nazwisku. nie wczytały się czaty ani kontakty. tamtego konta nie mam do wyboru i nie można go wyszukać. Czy jest możliwość przywrocenia poprzedniego stanu? zależy mi na kontaktach. Moi znajomi którzy próbują do mnie pisać na stare konto mają komunikat: "ta osoba jest niedostępna w messengerze" proszę o pomoc
Zobacz również:
Nie mogę się zalogować na messengera na telefonie
Nie mogę zalogować się na messenger - Najlepszą odpowiedź
Dlaczego nie moge wejsc na messengera - Najlepszą odpowiedź
Hej. Mój tata do tej pory korzystał z aplikacji Messenger bez Facebooka. Ostatnio postanowił założyć sobie konto na Facebooku, lecz nie chciał stracić kontaktów, zdjęć i całej historii Messengera. Założyliśmy konto na Fb na podstawie adresu email, jednak nie połączyło się z Messengerem (Messenger został założony po nr tel.). Założyłam więc konto na Fb po numerze tel., jednak wtedy Messenger jakby się "zablokował". Tata może wysyłać wiadomości, jednak osoby, które chcą z nim się skontaktować (w tym ja) nie mogą - wyświetla się komunikat: "ta osoba jest niedostępna w Messengerze". Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Konto na numer tel na Fb dezaktywował, jednak to nie pomogło. Zależy mu na zdjęciach i całej historii Messengera dlatego proszę o pomoc.
Podpinam się do pytania. Mam podobny problem, gdy próbuje wpisać numer telefonu (po wcześniejszym usunięciu aplikacji messenger i ponownym zainstalowaniu) wyświetla się komunikat „nieprawidłowy numer telefonu, wprowadzony nr tel nie jest przypisany do konta.” Podkreślę, że również usunęłam na stałe konto na fb, na którym miałam ten sam numer telefonu co na starym msg i myślałam, że to rozwiąże już problem i przywróci mi stare konto na msg, jednak nic z tego.
Madzia_1125
Posty2Data rejestracjipiątek 20 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyśroda 29 lipiec 2020 20 mar 2020 o 19:15
Hej, u mnie sytuacja wygląda identycznie. Znajomi nie mogą mi odpisywać, ponieważ wyświetla się: Ta osoba jest niedostępna w messengerze. Nie widzą mojego profilowego, jedyne co to tylko ja widzę swoje i tylko ja mogę do wszystkich pisać (a innym te wiadomości przychodzą).
Tez jest mega ważne to konto dla mnie i nie chce go stracić. Miał ktoś taką sytuacje i wie jak to naprawić ? Byłabym wdzięczna
Wiele osób ma z tym problem ,a faceboook jakoś nie ma zapewne zapisane tego w tagach pomocy.Sytuacja staje się patowa i jedynie możecie zgłaszać problem i jeżeli ktoś się odezwie to jesteście w gronie szczęsliwców.Według mnie powinni zrobić osobne formularze kontaktowe albo osobne emaile i przy okazji zależne od kraju z wybraną usterką i zgłaszanie nieprawidłowości by o wiele lepiej funkcjonowała niż teraz.
Max Vega
Posty259Data rejestracjiczwartek 5 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyśroda 19 maj 2021444 8 kwi 2020 o 22:28
Możesz spróbować zrobić małą reklamę na Facebooku i skontaktować się z serwisem reklamowym - lepiej reagują, gdy są zainteresowani pieniędzmi:) Odpowiedzieli mi.
Mam ten sam problem, czyli:
mama używała samego Msg bez FB do tej pory.
Niedawno założyłem jej konto na FB i do głowy by mi nie przyszło że kiedy FB poprosi mnie o podanie numeru tel. nie połączy dotychczasowego konta Msg z FB, tym bardziej, że nr tel. był taki sam.
Efekt teraz jest taki, że mama nie ma dostępu do starego Msg z historią rozmów i mnóstwem zdjęć z około 2,5 roku.
Ma za to wspaniałe konto na FB z nowiutkim Messengerem.
Rewelacja!