Mój tata do tej pory korzystał z aplikacji Messenger bez Facebooka. Ostatnio postanowił założyć sobie konto na Facebooku, lecz nie chciał stracić kontaktów, zdjęć i całej historii Messengera. Założyliśmy konto na Fb na podstawie adresu email, jednak nie połączyło się z Messengerem (Messenger został założony po nr tel.). Założyłam więc konto na Fb po numerze tel., jednak wtedy Messenger jakby się "zablokował". Tata może wysyłać wiadomości, jednak osoby, które chcą z nim się skontaktować (w tym ja) nie mogą - wyświetla się komunikat: "ta osoba jest niedostępna w Messengerze". Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Konto na numer tel na Fb dezaktywował, jednak to nie pomogło. Zależy mu na zdjęciach i całej historii Messengera dlatego proszę o pomoc.
Zobacz również:
Ta osoba jest niedostępna w aplikacji messenger forum
Zablokował mnie na messengerze forum - Najlepszą odpowiedź
Jak napisać do osoby która mnie zablokowała na messengerze - Najlepszą odpowiedź
Niestety też mam ten problem, ale mam tak tylko u jednej osoby z innymi mogę pisać normalnie ale tylko u tej jednej osoby pisze że jestem niedostępna. Naprawdę nie wiem o co chodzi i proszę o pomoc bo nie mam z tą osobą kontaktu.
Udało mi się rozwiązać podobny problem.
Osoba " Imię Nazwisko " miała stary numer
Gdy zmieniła numer konto na Messenger znów było tak samo nazwane " Imię Nazwisko "
Stary kontakt blokował mi połączenia. Poprosiłem znajomego by stworzył grupę ze mną i osobą " Imię Nazwisko " a z owej grupy dodałem sobie nowy kontakt i wszystko gra ;)
Pozdrawiam
Michalp2244
Posty1Data rejestracjiśroda 20 maj 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyśroda 20 maj 202097 20 maj 2020 o 19:25
Witam
Również mam taki sam problem z tym że, dodatkowo syn wylogował konto żony a hasło przy logowaniu nic nie dało. Założyłem nowe konto z nadzieją ze zapytają o to poprzednie konto ale tak się nie stało i mam nowy profil ale do starego nie możemy się zalogować.
Prosze o pomoc zależy nam na historii starego konta.
Witam .. mam pytanie. Co oznacza obok użytkownika aktywny 1h temu pomimo że ten kontakt 5 min. Wcześniej pisał SMS ze.mna.... parę razy zdarzyło się aktywny 5h temu a w międzyczasie pisał SMS?! Czy czas nie powinien na nowo się naliczać!