tomasz
-
30 wrz 2018 o 14:58
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 2021
-
7 lis 2018 o 12:23
Jak zalogować się PONOWNIE do Messengera po reinstalacji aplikacji (android), konto było założone bez profilu na FB na nr telefonu? Bez tworzenia nowego konta (co narzuca aplikacja), tak, żeby były zachowane wszystkie konwersacje i kontakty?
Zobacz również:
Jak przenieść messengera na nowy telefon
Jak przenieść messengera na inny telefon - Najlepszą odpowiedź
Jak przenieść messenger na nowy telefon - Najlepszą odpowiedź
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497 6 lis 2018 o 14:12
Wpisując numer telefonu w aplikacji, podajesz pod spodem hasło. Hasło jest wymagane przy zakładaniu konta bez Facebooka.
Jeśli nie pamiętasz hasła, klikasz Nie pamiętam hasła. Na podany numer telefonu przyjdzie SMS. Wpisz nowe hasło i masz Messengera ze swoimi kontaktami i czatami.
To ja napiszę jeszcze raz: na ekranie, gdzie wpisuję nr telefonu NIE MA opcji "podaj hasło". Po wpisaniu numeru przychodzi sms weryfikacyjny i następuje procedura tworzenia nowego konta.
NIGDZIE, na żadnym etapie nie pojawia się prośba o stare hasło. Z resztą skąd by się wzięło, skoro przy zakładaniu konta na Messengerze nie było opcji tworzenia hasła.
Ekrany wyglądają dokładnie, jak w linku: http://jaklatwo.pl/telefon/169-jak-latwo-korzystac-z-messengera-bez-konta-na-facebooku-na-telefonie-z-android
Twoja procedura nie działa.
To ja napiszę jeszcze raz: na ekranie, gdzie wpisuję nr telefonu NIE MA opcji "podaj hasło". Po wpisaniu numeru przychodzi sms weryfikacyjny i następuje procedura tworzenia nowego konta.
NIGDZIE, na żadnym etapie nie pojawia się prośba o stare hasło. Z resztą skąd by się wzięło, skoro przy zakładaniu konta na Messengerze nie było opcji tworzenia hasła.
Ekrany wyglądają dokładnie, jak w linku: http://jaklatwo.pl/telefon/169-jak-latwo-korzystac-z-messengera-bez-konta-na-facebooku-na-telefonie-z-android
Twoja procedura nie działa, bo nie ma takich opcji.
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497 Zmodyfikowany dnia 6 gru 2018 o 18:43
Trudno mi odtworzyć problem. Procedury zakładania konta, wylogowania się z Messengera a następnie ponownego pobrania aplikacji i logowania z odzyskaniem zapomnianego hasła przeprowadziłam dwa dni temu, pobierając najnowszą wersję aplikacji Messenger dla Androida. Prób dokonywałam na numerze pierwszy raz logowanym do Messengera. Zrzuty ekranu w podlinkowanych wyżej poradach są aktualne.
W Twoim przypadku najpierw upewniłabym się, że mam aktualne oprogramowanie (tak smartfona, jak i aplikacji Messenger) a następnie spróbowałabym trzech rozwiązań:
1. Po pobraniu Messengera, wejść w Ustawienia telefonu, przejść do Menedżera aplikacji i odinstalować aktualizację Messengera.
2. Dodać do Messengera nowe konto na inny numer telefonu niż Twój. Potem weszłabym w awatar w prawym górnym rogu > Przełącz konto. Tutaj za pomocą plusa dodałabym nowe konto - tym razem Twoje. Teraz to pierwsze konto można usunąć (Messenger zawsze musi mieć przynajmniej jedno aktywne konto).
3. Jeżeli piszesz, że zakładając konto, Messenger nie żądał od Ciebie hasła (być może taka sytuacja miała miejsce wcześniej, teraz jest nie do odtworzenia, bo Messenger żąda hasła przy zakładaniu nowego konta), możliwe, że cała procedura zakładania konta jest potrzebna, abyś to hasło miał. Jeśli pierwszy pomysł nie zadziała, spróbuj tego - po prostu załóż nowe konto.
Nie ma. Pierwszy ekran: mam konto FB / nie mam FB, wybieram to drugie; drugi ekran - podaj nr telefonu, przychodzi sms z kodem weryfikacyjnym: trzeci ekran: "Jak się nazywasz? Użyj prawdziwego imienia i nazwiska, aby inni mogli cię rozpoznać". Czyli cała procedura zakładania nowego konta. Nigdzie nie ma opcji: czy masz już konto messenger/zaloguj się do swojego konta.
6 lis 2018 o 14:31
Twoja procedura nie działa.
6 lis 2018 o 14:32