Miałam założonego messengera i chciałam założyć fb , zakładając profil na ten sam numer telefonu straciłam poprzednie konto. Czy jest możliwość jakiejś synchronizacji i odzyskania konwersacji pierwotnego messengera?
Zobacz również:
Jak połączyć dwa konta na messengerze
Jak założyć facebooka majac messengera - Najlepszą odpowiedź
Jak połączyć messengera z facebookiem - Najlepszą odpowiedź
Max Vega
Posty259Data rejestracjiczwartek 5 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyśroda 19 maj 2021444 9 mar 2020 o 14:40
Witaj Katarzyna!
Jeśli zapomniałeś hasła pierwotnego messengera po wylogowaniu, możesz usunąć konto messengera, a następnie utworzyć nowe konto, używając tego samego numeru telefonu. Twoje wiadomości powinny nadal tam być.
I tutaj możesz zsynchronizować go z Facebookiem.
W czatach dotknij swojego zdjęcia profilowego w lewym górnym rogu.
Przewiń w dół i dotknij Przełącz konto (Switch Account).
Dotknij Dodaj konto (Add Account), wprowadź informacje i Dotknij Dodaj (Add).
Maxxxiu, nie chodzi o dodanie konta tylko połączenie obu messengerów ( przynajmniej tak to rozumiem). Ja mam podobny problem bo po utworzeniu konta na FB powstało nowe konto messengera. A niestety pomoc techniczna mimo wielu próśb z mojej strony nie reaguje.
Miałam taką sytuację i odzyskałam stare konto. Wystarczy na nowym koncie usunąć numer telefonu (w ustawieniach trzeba będzie wtedy podać adres email zamiast numeru telefonu) i znowu się zalogować numerem telefonu do messengera. Przynajmniej u mnie to tak działało.
a co Tobie wyskakiwało, gdy próbowałaś się zalogować? bo mi, że konto ma pewne ograniczenia i nie wiem czy to wina tego dodanis numeru. bo ja też dodałam kiedyś nr telefonu na swojego fb, a miałam na ten numer konto na messengerze i straciłam je. nie działało usunięcie numeru
13 paź 2020 o 16:20
17 lis 2020 o 18:00