Dzień dobry,
Od tygodnia mam zablokowane konto na fb. Przed zablokowaniem ktoś próbował się zalogować z innego urządzenia. Nagle miałam zmienione zdjęcie profilowe. Zmienilam hasło. Po ponownej próbie zalogowania się konto zostało zablokowana bez żadnej wcześniejszej weryfikacji. Przyslalam im wyciąg z konta. Potwierdzili ich przesłanie i czekam na weryfikację. Co mogę w tej sytuacji zrobić aby przyspieszyć proces? Nie mam żadnego email a od fb tylko ciągle wyświetla się komunikat, że konto zablokowane trwa weryfikacja. Ile to może trwać?
???????????? mam powoli dosc, nowe konto nie dziala na apkach fb/insta/messenger i a tego co wygrzebalam w odmetach netu sprawa po stronie serwerow fb... a na zgloszenie problemu dostaje sie info: nie jestesmy w stanie odpowiedziec na kazde pytanie ale na pewno pokoze nam w doskonaleniu serwisu... chore to
Mam to samo od tygodnia gdzieś a dziś mi przyszły jakieś opłaty za reklamy bo było konto bodajże PayPal powiazane. Konto nie aktywne a reklamy zostały jakieś włączone i pobralo z konta PayPal kase
U mnie też bez zmian. Komunikat cały czas ten sam. Czytałam , że u niektórych była to kwestia wirusa na kompie dlatego czyszczenie i zmiana przeglądarki pomogła. Niestety nie u mnie.
Mam tak samo. Konto zablokowane od 2 października i cały czas nic... weryfikują moja tożsamość podobno i dziękują za wyrozumiałość - tyle ze ja wcale nie jestem wyrozumiała po takim czasie...
Czyli dostałaś jakąś odpowiedź z FB? Ja od 16 października żadnej! A jak oni weryfikują tą tożsamość? Przecież się wysyła dokument, tam wszystko jest napisane.
Ja czekam od 16 października, bo ktoś mi się włamał i zmienił maila do logowania. No i oczywiście kody dochodzą na tego nowego maila, do którego nie mam dostępu.
Ja mialam niedawno identycznie. Czy teraz podczas covid to jakaś plaga??? ja już konta nie odzyskalam. Jak ktoś zmieni maila, to kody beda szly na nowy. I jest po koncie. Ale ono już w ogole nie działa.
No właśnie chodzi o to żeby zlikwidowali podwójne zabezpieczenie. Bo ja hasło znam, nikt mi nie zmienił, nie przychodzą tylko kody. I zgłaszam to już 4 miesiące. Olewają.
Ja czekam od 16 października, masakra, nie odpisali na ani jedno zgłoszenie, ani jednego słowa. Czy jest możliwe, że w ogóle oleją i nie odpiszą? Czy to jest aż tak beznadziejna firma?
Mam dokładnie to samo. Ktoś włamał się na konto, zmienił imię i nazwisko i zdjęcie. Kody przychodzą na maila ale przez tydzień zwyczajnie nie działały.
Wtem, nie stąd ni zowąd kod zadziałał, zmieniłam hasło ale już 3 razy wysłałam swój dowód tożsamości i nic. Za kilka dni moje konto, jak pisze na stronie logowania, zostanie wyłączony.
Po jaką cholerę zbierają dowody tożsamości jak nikt tego nie sprawdza. To niepojęte jak bardzo mają w dxxx obsługę klienta.
Witaj, także mam zablokowane konto. Z mojej strony kontakt był na wszystkie możliwe sposoby, ale zero odpowiedzi. Ktoś Cie prosił o przesłanie zdjęcia dowodu? W żadnym formularzu się z tym nie spotkałam.
30 sie 2020 o 20:07