Miałam shakowane konto z 2 tygodnie temu. Pisałam do fb o pomoc i udało się dodac nowy email (bo na ten, na ktory zalozylam konto te zhakowane jakim cudem nie przychodziły wiadomości odnosnie instrukcji zmiany hasła na nowe i kodu bezpieczeństwa do zmiany tego hasła). Ale pozostał jeden problem. Uwierzytelnianie dwuskładnikowe, które mam włączone na tym koncie. Za każdym razem jak zmianiam hasło albo jakolwiek stosuje procedury przywracania konta na końcu i tak jest prośba o wpisanie kodu, który powinnien przyjść na mój numer telefonu smsem. I w tym problem, że on nie przychodzi. Sprawdzałam operatora, nawet założyłam drugie nowe konto na ten sam numer telefonu i tam też włączyłam uwierzytelnanie skłądnikowe na ten sam numer telefonu i kod przyszedł smsem. Nie rozumiem czemu nie przychodzi mi kod do tego pierwszego konta, na które próbuje się z powrotem dostać.
Co mogę zrobić? Wysłałam już request do fb o to, że kod nie przychodzi, ale zero odzewu.
Błagam Was o pomoc!
Konfiguracja: Windows / Firefox 84.0
Zobacz również:
Jak wyłączyć uwierzytelnianie dwuskładnikowe facebook bez logowania
Jak odzyskać konto na fb bez kodu - Najlepszą odpowiedź
Jak ominąć uwierzytelnianie dwuskładnikowe fb - Najlepszą odpowiedź
Synek.. To proste. Po shakowaniu Twojego konta z fb hacker zmienił sobie również nr tel w uwierzytelnianiu dwuskladinowym.. I teraz każdy kod przychodzi na podany przez niego nr komórki, a nie na Twój nr. Hackerzy to podle swinie. Musisz do fb wysłać skan dowodu i może coś ruszy. Powodzenia.
O przepraszam, dziewczyna jesteś :) pozna godzina i nie zauważyłam. Miałam dokładnie to samo co opisałaś wyżej. Minęło już 2 tyg. Mam nadzieję że konto zostało odzyskane :)
Ale udało Ci się odzyskać konto rozumiem?
Już pisałam do nich na rozne sposoby i nie wiem czy ponownie wciaz probowac wysylajac swoje id. W ogóle nie odpowiadają na żadne wiadomości :(
mi zhakowano w grudniu 2020r i niestety do dziś nie jestem w stanie dostać się na konto... haker ustwił uwierzytelnienie i nie da sie zdobyc kodu a facebook nie odpowiada.
Hej mam mniej więcej ten sam problem co powyżej. Otóż Chciałam jak co dzień wejść na Facebooka ,ale samoistnie mnie wylogowało więc przystąpiłam do ponownego logowania po czym wyskoczył mi komunikat o podaniu kodu logowania , który miał przyjść na numer który jest podany do konta Facebook ale od dwóch dni nie ma żadnego odzewu. Już dzwoniłam do operator to nie ich wina a jeszcze założyłam nowe konto z tym samym numer co konto do którego straciłam dostęp i tu normalnie przychodzi kod. Pisałam z prośbą o pomoc do Centrum Facebooka ale nadal cisza. Wiem , że jest jeszcze opcja potwierdzenia tożsamości jednak u mnie to nie przyjdzie ponieważ mam podany pseudonim zamiast imienia i nazwiska. Czy to oznacza , że już nic nie da się zrobić? Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc to konto jest dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję ❤️
A powiedzcie z jakich numerów tel otrzymujecie te smsy z kodem dwuskładnuikowym od FB? Bo u mnie co chwila jest od kogoś innego i boję się że to nie są wcale smsy od facebooka tylko od hakera.... Raz np przychodzi sms od FACEBOOK czyli podana sama nazwa bez nr telefonu, raz np z numeru +393666278835, a po chwili z nr +47531351423. Czy u WAs też tak jest? Nigdzie w dziale pomoc na fb nie mogę znaleźć żadnych informacji jak powinna brzmieć nazwa nadawcy smsa. Zwłaszcza że te kody są podlinkowane i tyle teraz się słyszy o wyłudzaniu danych...
Mam ten sam problem. Wysłałam skan dowodu 3 razy i za tzecim razem o dziwo dostałam odpowiedź z fb (po godzinie) że zostało poprawnie zweryfikowane ale mam włączone (przez hakera) kody i będę musiała mimo to wysłać kod którego nie mam jeśli chce się zalogować .. Więc na nic się do zdało. Polecam pisać w formularzu kontaktowym i opisać sytuację z hakerem i poprosić o ściągnięcie weryfikacji dwuetapowej.. pisać i pisać, ktoś jednak odpisuje tam
1 lut 2022 o 16:05
Czy u Was po wpisaniu url facebook.pl też się pojawia adres strony ?
https://pl-pl.facebook.com/
Czy to jest prawidłowy adres?