25.12.2018 zorientowałam się, że zostałam wylogowana z aplikacji Facebooka i Messengera na swoim iPhonie. Gdy chciałam zalogować się na swoją skrzynkę pocztową, okazało się, że i tam hasło zostało zmienione.
Następnego dnia zaczęłam dostawać wiadomości od znajomych, „co się stało?”. Dostają ode mnie wiadomości z prośbą o pożyczkę np. 20zł, z prośbą o przelew na wskazane konto. Propozycje pracy.
Dostęp do skrzynki pocztowej odzyskałam po dwóch dniach, ale dostępu do Facebooka i Messengera nie udało mi się odzyskać. Ktoś w moim imieniu zmienił login i hasło i nadal rozsyła fałszywe prośby i ogłoszenia.
Facebook nie reaguje. Na moje wielokrotne zgłoszenia dostaję odpowiedz jak z automatu i linki do zabezpieczenia konta, do którego nie mam dostępu.
I co z tym zrobić?
Dziękuję, ale już wypróbowałam te wszystkie linki. Wysyłam zgłoszenie do Facebooka, dostaję za każdym razem taką samą odpowiedz, która odsyła mnie do tych samych linków i tak w kółko.
to odpowiedz od Facebooka:
"Witaj Halina,
Dziękujemy za odpowiedź. Przykro nam, że nadal masz problemy z dostępem do swojego konta. Aby uzyskać natychmiastową pomoc, odwiedź stronę:
https://www.facebook.com/hacked
Pamiętaj, że w tym miejscu nie możemy udzielać odpowiedzi na żadne dodatkowe pytania.
Wyświetl aktualizacje z panelu pomocy: https://fb.me/29A7dmDibQCvMKv
Dziękujemy
Dziękujemy za kontakt z serwisem Facebook,"
Nie mogę zalogować się na konto, a próby otrzymania kodu dostępu na nowy adres email też się nie powiodły. Ktoś, kto korzysta z mojego konta jest cały czas zalogowany i podejrzewam, że przechwytuje kody. Rozsyła fałszywe wiadomości, a ja nic nie mogę zrobić.
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497 15 sty 2019 o 17:32
Witaj Halina,
Prawdopodobnie to dostęp do skrzynki pocztowej umożliwił reset hasła na Facebooku. Pomyśl o innych usługach, dla których zakładałaś konto na ten adres e-mail i natychmiast je zmień.
Spotkało mnie to samo . Nagle dostałam info na tel ,że sesja wygasła u prośbę o ponowne zalogowanie . Okazało się ,że hasło ,email ,nr tel zostały zmienione . Nie mogę nic zrobić . Wysłałam skan dowodu ,wszystkie metody wyczerpane , zgłosiłam sprawę na policję .
ja też wiem że jestem dostępna..choć to nie ja ..ten ktoś dodaje na mojej osi posty po francusku .bo teraz moje miejsce zamieszkania jest Francja A na policję poszłam i Pan był tak nie sympatyczny. że kazał mi z innego konta usunąć fb..I nie przyjął zgłoszenia jutro próbuje się na nowo zalogować jeśli się nie uda..usuwam konto..nie będzie mi ktoś czytał co moja prywatnosc
przykre że nam fb blokuje dostęp.. nie odpowiada na żadne wiadomości.. moi znajomi zgłaszali że mam shakowane konto. I cisza A ten ktoś nadal rządzi się na naszych kontach..I nie jest to blokowane ..przykre
31 lip 2019 o 23:09
26 sie 2019 o 22:18