Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 2020
-
30 mar 2020 o 11:07
Lu -
12 lis 2022 o 20:19
Witam,
Wie ktoś z Was jak skontaktować sie z facebookiem? Pisałam wczoraj przez formularz zgłoszeniowy i nie dostałam odpowiedzi.
Chodzi o to, że nie pamietam hasła na facebooka, mialam wlaczone uwierzytelnienie dwuetapowe, problem w tym że nie przychodzi mi zaden sms z kodem od wczoraj.
Na e maila tez nie mam zadnej wiadomosci, nawet nie mogę zresetować hasła przez samego e maila.
Mialam zaufane kontakty, podaly mi kod, niby hasło sie zmienilo bo automatycznie wyrzucilo mnie z messengera, ale dalej nie moge sie zalogowac. Znowu gdy próbuję przez zaufane kontakty to pojawia sie komunikat, że spam i spróbuj później. Nie chcialabym aby zablokowali mi konto.
Jak moge skontaktować sie z facebookiem? Moge wyslac nawet swoj dowód, że to ja, tylko abym mogla odzyskać konto.
Mam nawet 8 cyfrowy kod do odzyskiwania konta, ale jak wpisuje to jie wchodzi bo potrzebny jest 6.
Zobacz również:
Spylinkzzzzzz
32665 nie działa - Najlepszą odpowiedź
Messenger kod nie przychodzi - Najlepszą odpowiedź
Słuchaj jutro Ci podam wskazówki bo niestety idę w kimke ale miałem ten sam problem przez około 1 miesiąca nie mogłem wejść na fejsa i messengera a też miałem weryfikację dwuetapowa założone a dziś w końcu się udało.
Przez sam formularz zgłoszeniowy jest ciężko się przebić , podaj linka z tym formularzem tutaj abym mniej więcej wiedział jak on wygląda.Dziwne bo przez samego emaila możesz zrestartować hasło (wiem bo sam to przerabiałem) sprawdź skrzynkę spam i doczytam o tym emailu dokładnie bo z tego co się orientuje wiele osób miało z tym problem.Wyrzuciło Cię z sesji jak niby zmieniłaś hasło i co dalej się ukazało? To ,że pojawia się spam to oznacza ,że już system Ci blokuje kolejne próby czyli za dużo razy próbowałaś.Jeżeli zablokowali by Ci konto zostałabyś o tym poinformowana i przy okazji potrzebowałaś byś przesłać skan dowodu itp.Skontaktowanie się z facebookiem to wbrew pozorom nie jest taka łatwa sprawa i nie ma niestety na to złotego środka.Strasznie dziwne jest to ,że nawet kod odzyskiwania nie chcę Ci wskoczyć bo po to on jest abyś te konto odzyskała - nie mam pojęcia czemu CI nie wchodzi.
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 202013 30 mar 2020 o 23:35
https://m.facebook.com/help/contact/357439354283890 przez to zgłaszałam do nich problem, niestety odpowiedzi brak.
W skrzynce spam nic nie mam.
Mam włączone uwierzytelnienie dwuskładnikowe, więc podejrzewam, że wcale nie będzie tak łatwo odzyskać. Probowalam z fikcyjnego konta, gdszie nie mam żadnych zabezpieczeń, tylko e-mail podany i byla opcja, że wyślą mi kod na e-mail. Przy moim prawdziwym koncie takiej opcji nie ma, jest pusto. Smsy nie dochodzą z kodem z facebooka. Kontaktowałam sie dzis z operatorem (Play) to powiedzieli, że nie mam zablokowanych smsow specjalnych.
Wczoraj wpisywalam kilkanaście razy haslo, więc wydaje mi się, że uznali to za spam i zablokowali mi możliwość (ciekawe na ile godzin?).
Probowalam odzyskac dostęp do konta przez kontakty zaufane i automatycznie wylogowało mnie z konta na messengerze - to tak, jakby haslo zostało zmienione lub została nałożona blokada na iles czasu? Szkoda, że nie można dodawać tutaj zdjęć, pokazałabym o co chodzi i jakie komunikaty były.
Hej!
Od wczoraj mam problem z zalogowaniem się na fb, próbuję odzyskać hasło przez zaufane kontakty ale niestety nie dostaję emaila na żaden z podawanych danych.
Zależy mi na odzyskaniu dostępu do konta...
Proszę pomóżcie. Ta sama sytuacja - nie pamiętam hasła. Musiałam dodać kolejnego maila bo do starego który podawałam przy założeniu konta nie pamietam hasła i terwz tak...kod przyszedł, wpisałam go nie dało sie. Przyszedł drugi i trzeci to samo aż w końcu ze za dużo prób. Spróbuj później. Na razie odpuściłam/ jutro spróbuje ale boje się ze nie odzyskam dostępu ????
4.Teraz podajesz STARY numer telefonu ,który miałaś podany na swoim pierwszym koncie do którego chcesz uzyskać dostęp i wtedy najlepiej wybierz opcję "Zadzwoń do mnie" i klikasz "Kontynuuj" wtedy będzie do Ciebie dzwonić numer zagraniczny tzw. automat i najpierw będzie Cię prosił po angielsku o wciśniecie klawisza na telefonie i po tym będzie Ci po angielsku podawał kod ,który będziesz musiała wpisać w pole , ten kod będzie CI podawał dwukrotnie abyś poprawnie oraz zdążyła go wpisać.Jeżeli nie czujesz się na siłach z angielskim tu wybierz opcję "Wysłanie mi wiadomości SMS" jeżeli kod SMS nie będzie CI dalej przychodził próbuj co kilka godzin ponawiać próbę wysłania aż Ci przyjdzie.Jeżeli uda CI się dodać STARY numer telefonu do tego konta to wtedy się z niego wylogowujesz i logujesz się w tym momencie na STARE konto i powinno w tym momencie się wszystko zgrać i Cię zalogować.
8msc temu straciłam dostęp do fc mialam włączone uwierzytelnianie. Numer telefonu straciłam probowałam zrobić tak jak pisałeś ale nie ma opcji zadzwoń. Czy jest jakaś inna możliwość?
W taki sposób jak tu opisałeś po dodaniu nr.tel w ustawieniach
Skojarzony zostaje z nowym kontem i wtedy dopiero jest problem.
Po wpisaniu do logowania tego nr.tel odnajduje nowe konto i Facebook kojaży je z tym nowym kontem
Wydaje mi się że wprowadzasz ludzi w błąd że już nie odzyskają swojego konta całkowicie.
Dzięki, zrobiłam tak jak piszesz, kod dostałam, ale gdzie ja mam go wpisać?
Na komputerze - wylogowałam się z NOWEGO konta i jak chcę logować się na STARE to wpisuję adres e-mail, byle jakie hasło, później "nie pamiętasz hasła" i mam takie coś:
Tutaj wpisuję z kolei nowy adres e-mail, następnie mam
https://tinypic.pl/hw73i2t2jm73
Wpisuję kod jaki dostałam od nich i mam informację:
"Gratulacje. Potwierdziłeś swoją tożsamość, wiadomość e mail została wysłana na adres xxxxxx@wp.pl .
Kliknij link zawarty w wiadomości e-mail aby przejść do kolejnego etapu odzyskiwania konta.
Jesli nie otrzymałeś wiadomości e-mail w ciągu 30min, zapoznaj się ze stroną Centrum Pomocy"
I problem jest taki, że robiłam to kilka dni temu z innym e-mailem, nie dostałam tego e-maila, teraz zrobiłam to jeszcze raz, e-maila też nie otrzymałam.
Próbowałam teraz zrobić tak jak mówisz z tym kodem i dostałam kod, ale gdzie mam go wpisać?
W aplikacji Facebooka na telefonie klikam "znajdź swoje konto" , wpisuje numer telefonu , jest pokazane moje konto, klikam KONTYNUUJ, jest wprowadź kod i wpisuję ten co przyszedł mi wcześniej ale jest napisany "nieprawidłowy kod".
A jak klikam "wyślij sms ponownie" to żaden kod nie przychodzi...
Słuchajcie, czy miał ktoś z Was podobną sytuację i mógłby coś podpowiedzieć? dostałam na messenger wiadomość - niby od znajomego z prośbą o oddanie głosu w konkursie-moja wina niestety kliknęłam... otworzyła się wtedy jakaś pusta strona. Dla bezpieczeństwa chciałam zmienić hasło na profilu fb i niby udało mi się to zrobić. Niestety po wylogowaniu z konta wpisując te nowe hasło ciągle pojawia się komunikat, iż jest ono nieprawidłowe...a jestem pewna że jest dobre bo pierwszy raz wprowadziłam je kilka chwil po zmianie i zatwierdziłam kodem sms który dostałam od fejsa. Problem polega na tym, że nie mam dostępu do skrzynki e-mail na który był założony profil. wpisuję numer telefonu, po numerze wyszukuje moje konto , ale to wszystko, nie mam możliwości zrobić nic więcej. Kiedy klikam opcję "zapomniałeś hasło?", nie mam możliwości podjęcia żadnego kroku, po prostu ciągle pojawia się okienko "spróbuj wpisać hasło, a te hasło nie działa. Nic, nie daje mi żadnej możliwości żebym dostała jakiś kod aby zmienić, zresetować te hasło, tylko ciągle wymusza wprowadzenie starego. Z fb nie idzie się skontaktować, sami wiecie...pomocy moze ktoś podpowie cokolwiek bo nie mam dostępu ani do fb ani do messenger ...dziś mam urodziny i nawet życzeń na fb nie przeczytam ...:):)-dobra to akurat żart, trzeba w życiu żartować choć nie ukrywam że wkurza mnie ta sytuacja i nie wiem co zrobić, pomóżcie.
Kochani konta odzyskacie tutaj podajesz stare chasło i usuwasz mejla zaznaczając go i klikając usuń podajesz nowego. Warunek jest taki aby zrobić to z urządzenia na kturym sie zawsze logowałeś. Oto strona
Kochani konto odzyskaciu tutaj pod tym linkiem tylko warunek jest taki ze trzeba to zrobić na tym samym urządzeniu na kturym zawsze sie logowaliscie na fb. Usuwacie adres meil zaznaczając go i klikacie usun podajecie nowy adres meil pozdrawiam
Hej, ja mam jeszcze bardziej skomplikowana sprawę :( chyba niechcący wykasowałam
Numer telefonu z konta ale kompletnie nie wiem jak to możliwe, nigdy nie podawałam maila. Na szczęście czy nie podałam zaufane kontakty ale niestety mail mi nie przyszedł po wpisaniu kodów, próbowałam znowu po odczekaniu 48h i niestety jest informacja, ze link wygasł albo nie mam uprawnień do przeglądania tej strony. Mam na fb dużo kontaktów firmowych. Proszę o pomoc ????????????
Hej jak sytuacja bo jeżeli nie masz obaw możesz mi podać login i hasło do drugiego konta i numer telefonu wtedy postaram Ci to ogarnąć czy coś.Bo odzyskanie konta na fejsie jest faktycznie dość irytujące ;)
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 202013 Zmodyfikowany dnia 7 kwi 2020 o 11:52
Hej, sprawa dalej stoi w miejscu, jakbyś miał czas i ochotę mi pomóc, to podaję mojego nowego fb. https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpeople%2FMil-Ka%2F100049389105837 Mogłabym przesłać zdjęcia co mi wyskakuje i całą resztę. :) Wydaje mi się, że moje stare konto ma jakąś blokadę, bo wczesniej było napisane, że jest tymczasowo niedostępne, tylko nie wiem na ile dni. Pewnie przez ten spam, że kilkanaście razy źle wpisywalam haslo i przy pomocy zaufanych znajomych zmienialam.
Teraz wpisałam na swoim telefonie numer siostry na messengera, że zapomniałam hasla i jest ikonka, wyślij sms (u mnie jak wpisuje swój numer pokazuje moje konto ale nie ma tej możliwości) i przyszedł jej sms. Jestem już taka zła, tyle lat konto, na e mail nic nie przychodzi, smsy to samo. Nawet nie ma opcji takiej, a na innych kontach jest.
Z tego co wyczytałem musisz odczekać 24h po zmianie hasła od kontaktów zaufanych.
Z kodem SMS miałem podobny problem mam w sieci Virgin Mobile korzystają z nadajników Play'a i też twierdzili ,że wina nie leży po ich stronie ,a więc tak postaraj się na tym drugi koncie ,które masz fikcyjne dodać numer telefonu ,którego używałaś na starym koncie może Ci kod potwierdzenia w ogóle nie przychodzić ja tak miałem około miesiąca i sam miałem zablokowane próby czasowo.Próbuj co kilka godzin ponawiać próbę najlepiej z różnych urządzeń m.in telefon , laptop, tablet.
Co do Kodów odzyskiwania z tego co wyczytałem zdają się one tylko sprawdzać jeżeli nie masz dostępu do telefonu.Najlepiej je próbować wpisywać je na przeglądarce na komputerze.
https://pl-pl.facebook.com/help/148104135383285
NA CHWILĘ OBECNĄ PROPONOWAŁBYM CI ODCZEKAĆ 24H OD MOMENTU PODOBNO "zmiany hasła od kontaktów zaufanych"
Mi się w końcu udało po takim czasie i na chwilę obecną wyłączyłem weryfikację dwuetapową bo za dużo nerwów mnie to kosztowało ;D
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 202013 31 mar 2020 o 10:50
Dziękuję Ci bardzo za pomoc!
Ja jak odzyskam konto to zapisuję sobie haslo i usuwam dwuetapową weryfikację.
Hasło od zaufanych zmieniałam w niedzielę o 18, teraz sprobowalam je wpisać i tak nie weszło.
Super, że udało Ci sie odzyskac konto. Mam nadzieję, że mi też sie uda, spróbuję dzisiaj znowu z kontaktami zaufanymi, poproszę o kod.
E-mail cały obszukany, nie miałam zadnej informacji z Facebooka. Teraz jestem zła na siebie, bo gdybym nie miala tych wszystkich zabezpieczeń to bym z łatwością odzyskała, a teraz to nie takie proste. :D
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 202013 31 mar 2020 o 10:58
A Tobie jak sie udało? Przez zaufane kontakty czy jednak doszedł ten SMS?
Damian
>
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 2020 31 mar 2020 o 11:19
Na szczęście doszedł SMS bo nawet nie miałem ustawionych kontaktów zaufanych w ogóle. Uzbroj się w cierpliwość i się na pewno uda ;)
Desajre
Posty11Data rejestracjiponiedziałek 30 marzec 2020StatusUżytkownikOstatnio zalogowany14 kwiecień 202013
>
Damian
31 mar 2020 o 14:07
Nie zmieniałeś nic w ustawieniach? Tak po prostu po miesiacu spróbowałeś i doszedł? Mam nadzieję, że nie zablokuje sobie konta i odzyskam w końcu. :)
ja miałam taki sam problem jak koleżanka i po dodaniu numeru tel do nowego kona przy próbie odzyskania hasła- mam info że ten numer telefonu jest używany przez inne konto...
Hej, również mam problem z zalogowaniem się na konto przez brak wiadomości z kodem SMS. Mam włączone uwierzytelnianie dwuetapowe. Sytuacja następująca: wchodzę na fb przez aplikacje, pojawia się komunikat „sesja wygasła, zaloguj się ponownie”. Ok, wpisuję e-mail i hasło - „hasło niepoprawne”. Dziwne, ale zmieniam hasło przez emaila, przychodzi kod SMS, jednak z numeru +48692851306. Aplikacja fb automatycznie kopiuje kod z smsa i udaje mi się zalogować, jednak cała sytuacja wydaje mi się podejrzana, do tej pory kody SMS przychodziły zawsze od kontaktu o nazwie FACEBOOK. Na wszelki wypadek zmieniłam hasło jeszcze raz, jednak kod SMS znowu przyszedł z numeru, tym razem jeszcze innego. Postanowiłam wiec prosić o nowy kod do momentu, kiedy nie dostanę go od zaufanego kontaktu FB. Myśle, ze poprosiłam o to zbyt wiele razy, bo w pewnym momencie SMSy przestały w ogole przychodzić, pojawił się komunikat, ze należy spróbować później, bo jest jakiś limit ze względów bezpieczeństwa. Z tego, co wiem, moje konto jest jakby zablokowane/usunięte, nie da się go wyszukać ani wysłać wiadomości. Szczerze mówiąc, spanikowałam, kiedy zobaczyłam, ze kod pochodzi od jakiegoś numeru, tym bardziej ze po tym pojawiały się problemy z hasłem („niepoprawne”). Wiecie może ile powinnam czekać na smsa z kodem? Ile trwa taka blokada ze względów bezpieczeństwa? Może ktoś jest w stanie potwierdzić, ze Facebook wysyła czasem kody weryfikacyjne z różnych numerów? Pomocy
Witam, mam problem mam nowy telefon i nie moge sie zalogwac na facebook, mam podany nr tel i stary e-mail chciałam aby kod przyszedl mi na sms ale nawet nie mam zeby wybrać tą opcje i co teraz? a stary email to z czasow gim i juz dawno nie pamietam hasla........... :((((((( prosze o pomoc
Kilkukrotnie wyslalam prośbę o kod do restartu konta na Facebooku po włamaniu się na konto. Do tego przychodza mi różne kody na 3 adresy mailowe które podałam po kilku próbach odzyskania konta. Za dużo nakombinowalam i nie mogę z tego wybrnąć. Proszę o pomoc. Kody przychodzą od dwóch dni w odstępach czasowych i żaden do tej pory nie działał. Jak to zablokować i rozpocząć od nowa.
4 lis 2020 o 22:06
19 sty 2021 o 13:10