Dzień dobry,
utworzyłem firmowe konto instagramowe i rozpocząłem udostępnianie wykonanych przez siebie projektów.
Chciałem wrzucić wszystkie przygotowane prace by w późniejszym etapie dodawać regularnie do kilku postów w tygodniu.
Pierwszego dnia udostępniłem około dwudziestu prac po czym zauważyłem, że kolejne dodawane posty po prostu nie pojawiają się (jeśli były widoczne, po odświeżeniu strony znikały).
Dodam jeszcze, że dodając posty w opisie wrzucałem te same tagi.
Po upływie jednego dnia nadal nowe posty znikają - jednak te, które zostały już wrzucone są możliwe do znalezienia po tagach nawet z perspektywy konta nie obserwuje konta firmowego.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Jak długo potrwa ta "blokada"?
W związku z tym, że jest to nowe konto zastanawiam się nad założeniem nowego i wrzucaniem 2/3 postów dziennie ze zmiennymi tagami.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Konfiguracja: Windows / Chrome 85.0.4183.121
Zobacz również:
Nie udało się udostępnić posta. spróbuj ponownie.
Dlaczego nie można udostępnić mojego posta na fb - Najlepszą odpowiedź
Instagram nie udało się udostępnić posta. spróbuj ponownie - Najlepszą odpowiedź
Макс Вега
Posty1674Data rejestracjiwtorek 6 czerwiec 2017StatusAdministratorOstatnio zalogowany23 maj 2023686 24 wrz 2020 o 18:55
Witam! Myślę, że powodem jest to, że komercyjne konta na Instagramie mają ograniczenia dotyczące publikowania, subskrypcji i polubień. Na nowych kontach utworzonych mniej niż 6 miesięcy temu zaleca się publikowanie nie więcej niż 20 postów dziennie i subskrybowanie nie więcej niż 300 kont dziennie.
Bardzo dziękuję za odpowiedź - to kolejna ważna dla mnie informacja, o której nie wiedziałem.
Sądzi Pan, że powinienem poczekać i kontynuować pracę nad tym profilem, czy odblokowanie tego może potrwać nie wiadomo jak długo i lepiej będzie zacząć z nowym kontem? Na aktualnym wpadło tylko kilka obserwujących więc zbyt wiele na tej operacji nie stracę (a zyskam czas)
Hej!
Przyznam szczerze, że średnio znam się na tematach związanych z prowadzeniem social mediów. Mogę natomiast polecić naprawdę fajną agencje social media, która zajmuje się prowadzeniem instagrama, facebook, generalnie mediów społecznościowych.
Korzystam już od jakiegoś czasu i sobie chwalę. Posty są ciekawe, wykonane w sposób staranny, widać, że znają się na rzeczy !
https://socialangel.pl/
18 cze 2021 o 08:30