Dzień dobry,
dziękuję za ostrzeżenia, przydatne. Rozpoczęłam "przygodę" z FL kilka dni temu, złożyłam zamówienie i sprawdziłam dane kontaktowe. Ponieważ nie ma żadnych na stronie, poprosiłam o szczegóły (mailem) uzasadniając, że samo ich stwierdzenie, że "są ok" mi nie wystarcza aby przesłać zapłatę. Odpowiedziano, że "są znani, działają od lat itd.", żadnego konkretu. Jednocześnie w tym samym czasie anulowano zamówienie.
Sadzę, że daje to podstawy do negatywnej opinii na temat tej firmy. Szkoda, że naciągają klientów.
Pozdrawiam,
Danka
Floryday to niesolidna firma, Chyba straciłam pieniądze bo nie można zwrócić towaru. Oni w odpowiedzi tylko dziękują za zamówienie i za zgłoszenie problemu. Myślę, że trzeba złożyć doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa.
Witam. Towar bardzo marnej jakości, cienki poliester, często prześwitujący. Zamówiłam 5 sukienek i z żadnej nie jestem zadowolona. Jedną przeznaczyłam na koszulę nocną. Na zdjęciach wszystko wygląda super, jednak po rozpakowaniu przesyłki byłam bardzo rozczarowana. Jedna z sukienek przeznaczona dla córki przesłana nie w tym kolorze i z dekoltem do pępka..Nigdy więcej zakupów w tym sklepie.