Nie umieszczaj mojego filmu na innych stronach

Zadaj pytanie
Dla każdego filmu, który umieszczasz na swoim kanale YouTube, jest generowany kod (HTML), który służy do osadzenia filmu na innych stronach. Dzięki temu inni użytkownicy mogą opublikować Twój film na swoich blogach etc. Jeżeli nie chcesz, aby tak się działo, pokazujemy, jak wyłączyć tę opcję.

Wyłączenie opcji umieszczania filmu z YouTube

Zaloguj się na stronie YouTube. W prawym, górnym rogu kliknij swój awatar, aby otworzyć menu i wybierz Studio twórców > Menedżer filmów > Filmy. Na liście swoich filmów odszukaj ten, którego ustawienia chcesz zmienić i kliknij opcję Edytuj. Pod miniaturką filmu wybierz Ustawienia zaawansowane, a w sekcji Opcje dystrybucji odznacz Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach:



Kliknij Zapisz.

Jak wyłączyć opcję umieszczania dla playlisty

Wróć do Menedżera filmów i wybierz Playlisty. Kliknij guzik Edytuj przy właściwej liście, a następnie Ustawienia playlisty:



Odznacz opcję Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach i kliknij Zapisz:


Jean-François Pillou

Treści, które ukazują się w serwisie CCM powstają we współpracy z ekspertami IT i pod kierownictwem Jeana-François Pillou, założyciela CCM.net oraz dyrektora projektów internetowych Grupy Figaro. CCM to serwis o nowych technologiach - jeden z największych na świecie, dostępny w 11 językach.

Dowiedz się więcej o zespole CCM