Dzień dobry, od wczoraj tj. 19.07.2021 roku nie mam dostępu do swojego konta na Instagramie... Po zalogowaniu się otrzymałam komunikat: ''Potwierdź informacje w aplikacji, aby powrócić do konta
Odnotowaliśmy nietypową aktywność na Twoim koncie. Potwierdź swoją tożsamość w aplikacji Instagram, aby odzyskać dostęp do swojego konta.'' W aplikacji wyświetla mi się od razu opcja potwierdzenia tożsamości tylko i wyłącznie poprzez nagrania krótkiego ''selfie filmu''. Wszystko jest opisane krok po kroku co robić, po dłuższej chwili namysłu postanowiłam wykonać tę czynność, nagrałam film tak jak mnie poproszono. Następnie proszono mnie abym wysłała, ponieważ film jest gotowy. Klikając przycisk ''wyślij'' po chwili ''wysyłania'' otrzymałam komunikat: ''Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie za chwilę'' Próbowałam tak setki razy, ciągle wyskakuje błąd, a ja nadal nie mam dostępu do swojego konta... Co robić? Jest jakaś szansa na odzyskanie konta? Jeśli nie, to czy jest szansa na jego usunięcie? Bardzo proszę o odpowiedź.
Zobacz również:
Wykryto nietypową próbę logowania instagram
Problem z założeniem konta na instagramie - Najlepszą odpowiedź
Instagram problem z założeniem konta - Najlepszą odpowiedź
Mam to samo o czym piszecie i nie zamierzam nic robić. Jak nie odblokują mi konta po tygodniu to olewam Instagram i przechodzę na stałe na portal Minds. Tam nie ma takich cyrków. Co to w ogóle ma być? Nawet na maila, który podałem na Instagramie nie przyszło żadne info o tym, że konto jest zawieszone. To ma być globalny gigant? Żenada.
Zrobiłem tak, jak wcześniej wspominałem. Przeniosłem się na portal Minds. Co prawda na razie można tam pogadać głównie z Amerykanami, ale przy takim podejściu Instagrama do swoich użytkowników za chwilę się to zmieni i pojawi się tam wielu Polaków. Na Instagramie bez zmian- potwierdź informacje. Na innych stronach ludzie piszą, że nawet jak udało im się odzyskać dostęp do konta, to po kilku dniach wróciła blokada... Gratulacje dla Instagramu za samozaoranie się. Portal obracający setkami milionów dolarów nie jest w stanie zrobić aplikacji spełniającej minimalne oczekiwania...
A jest ktoś, kto nie zrobił tego filmiku i wszystko wróciło mu do normy? Po zobaczeniu tego komunikatu odinstalowałam aplikację, po czym ponownie zainstalowałam. Teraz nie prosi o nic, jest tylko biały ekran i komunikat "Nie można odświeżyć kanału".
Za pierwszym razem robiłam ten filmik próbowałam wysłać i nic to nie dało po dwóch dniach Instagram zaczął działać na jakąś godzinę. Później znów wyskoczyło to samo i po prostu ignorowałam "nie można odświeżyć kanału" minęło kolejne dwa dni zaczął działać i sytuacja się nie powtórzyła. Działa normalnie :)
Dokładnie taka sama sytuacja u mnie! :( Biały ekran i komunikat :( I nie mogę nic zrobić, zmienić hasła i tak dalej. Jedynie udało się wysłać wiadomość przez 'zgłoś problem', ale oni i tak te wiadomości olewają zawsze...
Mam to samo! nie mogłam nagrać filmiku bo nie dało się go wysłać, pojawiało się tylko okienko z podglądem i na dole nie było opcji by wysłać nagranie. Teraz już tylko białe tło. Wyczyscilam co sie dalo, odinstalowalam i zainstalowalam znow insta ale nic. Trzeba zakladac nowe konto :(
Papaveryna
Posty29Data rejestracjisobota 6 listopad 2021StatusUżytkownikOstatnio zalogowany16 listopad 20214
>
xlroys
Zmodyfikowany dnia 7 lis 2021 o 01:19
U mnie opcja wysłania była, ale po wysłaniu przez jakiś czas się kręciło w miejscu, a potem wyskakiwał komunikat, że błąd. Ja założyłam drugie, by móc cokolwiek na tym insta zrobić. Ale przyznam, ze trochę wstąpiła we mnie nadzieja, gdy trafiłam na to forum i posty że jednak niektórym po kilu dniach się to naprawiło. Z drugiej strony wkurzam się na siebie, bo pewnie nic z tego i nie ma co się łudzić... Wydaje mi się, że nikt mojego konta nie ukradł, bo mnie loguje, a dopiero potem ten biały ekran wywala. Ale oznacza to w takim razie, że wina jest po stronie Instagrama i oni nas powywalali. A na to już mi brak słów.
Mam tak samo. Loguje mnie, a potem białe tło i nic więcej. I komunikat, że nie można odświeżyć kanału. Nie zakładam nowego konta póki co. Na wszelki wypadek zmieniłam hasło. Ciekawe kiedy i czy w ogóle zadziała..
Макс Вега
Posty967Data rejestracjiwtorek 6 czerwiec 2017StatusAdministratorOstatnio zalogowany23 maj 2023686 21 lip 2021 o 12:33
Cześć! Jeśli naprawdę potrzebujesz korzystać z Instagrama, wyczyść pliki cookie, jeśli to możliwe, zresetuj router, aby uzyskać inne IP i być może użyj innej przeglądarki i załóż nowe konto.
U mnie też cały czas pojawia się ten sam komunikat "Potwierdź informacje w aplikacji, aby powrócić do konta
Odnotowaliśmy nietypową aktywność na Twoim koncie. Potwierdź swoją tożsamość w aplikacji Instagram, aby odzyskać dostęp do swojego konta." Pomimo podjętych prób logowania nie mogę wejść na swoje konto.
Nie pomaga resetowanie, czyszczenie ciasteczek itp.
U mnie już wszystko działa. Wyczyściłam co się da, ale również nie pomagało... Po dokładnie 5 dniach od problemu wszystko wróciło do normy. Do dziś nie wiem co było przyczyną... Mam nadzieję, że i Ty odzyskasz swoje konto????
Od niedzieli wieczór mam ten sam problem, próbowałam na 3 telefonach i tablecie, w przeglądarkach i apce i wszędzie to samo :( jedynie udało mi się zmienić hasło, ale też to nic nie dało. trochę to wygląda jak jakiś masowy błąd, myślałam że po globalnej awarii i to się naprawi, ale jak widać nie. Eh poczekam jeszcze kilka dni, jak się samo nie naprawi, to pozostanie założenie nowego konta chociaż bardzo bym tego nie chciała.
U mnie to samo wieczór 6listopad i tez jestem załamana. Czyscilam sciagalam aplikacje od nowa i dalej ten sam problem aplikacja biala widac tylko moje zdjecie :((
Dziala juz Wam
Hej! Czy komuś udało się odzyskać konto (oprócz Magdaleny)? Mam na myśli osoby, które zostały 'zablokowane' w listopadzie i odzyskały je samoczynnie bez instalowania starszej wersji aplikacji, bo u mnie to nie zadziałało.
U mnie to już 10 dni. I wydaje mi się, że tym razem oni nic z tym nie chcą robić.
Mam ten sam problem od dwóch dni. Trochę już panikowałam że mi konto ukradli czy coś w tym stylu. Mam teraz nadzieję że samo się naprawi bo wysyłaniu filmu z selfie na potwierdzanie "nie powiodło się" ????
Hej! W nocy miałam dokładnie identyczną sytuację jak te tutaj opisywane. Serio jest szansa, ze to się jakoś cofnie? Jestem załamana. Byłam pewna, ze ktoś mi konto ukradł albo insta mnie zbanował. Założyłam drugie, by móc w ogóle cokolwiek na tym Instagramie zrobić i zobaczyć czy moje konto da się wyszukać i jak ono wygląda. Wydaje się okej. Nikt nie wprowadził żadnych nowych danych, zdjęcia się wyświetlają... Ale jak się na nie zaloguję, to od razu biały ekran wywala. Co za porażka :(
Słabo. Mi się tak zawiesiło 7.11.2021 około 15:00 do dziś stypa...
Papaveryna
Posty29Data rejestracjisobota 6 listopad 2021StatusUżytkownikOstatnio zalogowany16 listopad 20214
>
Tom
8 lis 2021 o 22:55
Czyli wygląda jakby 6 i 7.11 sporo ludzi tak poblokowali. Mnie się nie chce wierzyć, że nagle ni z gruszki, ni z pietruszki to zacznie znowu chodzić :/
Jestem tym autentycznie dobita. Moje konto, to moje żyćko, choć się nawet na nim nie pokazywałam ;)
Usunęłam aplikację Instagrama z telefonu i wyczyściłam wszystko co się da - pliki cookies, historię przeglądania w Google Chrome i wszystkie dane aplikacji na telefonie. Zmieniłam hasło i pobrałam starszą wersję aplikacji tak jak ktoś gdzieś tutaj pisał i po zalogowaniu się pojawiła się prośba o nagranie filmiku - nagrałam i od razu się zalogowałam :)
założyłam konto na Instagramie kilka dni temu i już dziś wyskoczył mi komunikat 'Potwierdź swoje informacje w aplikacji
Potwierdź swoje informacje przy użyciu aplikacji Instagram, aby podjąć próbę odzyskania dostępu do konta'. Czy jest szansa, że samo się odblokuje czy mam coś konkretnego robić?
Jesli nic o nagraniu filmiku Ci nie wyskakuje to odinstaluj aplikacje INSTAGRAM i pobierz ja tylko w starszej wersji 195.0.0.1.123 (wpisz w neta powinna wyskoczyc Ci stronka z ktorej mozesz pobrac)
Działa!!!!
Nie działało od 6listopada
wczoraj z rana zmieniłam hasło było ciężko bo ekran mrugal pozniej odinstalowalam aplikacje
Dziś zainstalowałam stara wersję od razu mialam do zrobienia filmik dal się wyslac i wszystko jest GIT
juz się balam ze stracę ista 2x
Papaveryna
>
Karola
12 lis 2021 o 12:23
Gratki! :)
Kurna, ludzie, jak Wy to robicie???
Ja zaraz oszaleję! Nie wiem jak zmienić hasło :( Jak próbuje w aplikacji w czasie, kiedy nie skacze, wywala mi błąd :( Kiedy próbuję przy logowaniu kliknąć, że nie pamiętam, to mi chce wysłać link albo kod po czym mnie wpuszcza do aplikacji nie dając opcji stworzenia nowego hasła. O losie!
"Potwierdź swoje informacje przy użyciu aplikacji Instagram, aby podjąć próbę odzyskania dostępu do konta."
Zablokowano mi konto 11 dni temu. To jedyny komunikat jaki otrzymałam. Żadnej innej informacji, żadnej możliwości przysłania selfie czy czegoś podobnego. Konto cały czas nie działa. Istniało od wielu lat, głównie do przeglądania innych profili IG. Żenada.
10 lis 2021 o 14:09
18 lis 2021 o 11:37
13 lis 2022 o 15:52
Tak jest