Dzień dobry,
Od kilku lat gram w Candy Crush i wczoraj wchodząc do gry nie miałam żadnych zebranych przez siebie dodatków. Dziwne bo dzień wcześniej grałem i wszystko było a wczoraj nic. Jak można przywrócić te rzeczy?? To nie może być tak że grasz i nagle nie masz nic. Gram przez Facebook więc wszystko powinno działać jak do tej pory.
Proszę o pomoc, mam level 2239.
Pytanie numer jeden: czy z łączem internetowym wszystko w porządku?
Pytanie numer dwa: czy na pewno podczas gry byłaś połączona z kontem na FB? (piszesz, że tak, ale warto to sprawdzić).
Możesz też zaktualizować aplikację, to może być przejściowy błąd, też mi się zdarzyło kilka razy, że bonusy zniknęły a potem samoczynnie wróciły.
Witam
Tak zawsze jestem połączona z fb i do tej pory nigdy się tak nie zdarzyło a gram już 4 lata.Wylogowalam się i na nowo zalogowana i dalej nic .Tak nie powinno być bo nie po to człowiek zbiera te wszystkie rzeczy żeby jednego dnia wszystko zniknęło,a było tego sporo :(. Również zaktualizowałam aplikacje i nic po prostu ręce opadają.
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497 7 sty 2019 o 09:22
Witaj,
Znikające dodatki w Candy Crush Saga:
1/ jeśli zostały kupione: na stronie startowej (nie ta z mapą, ta wcześniejsza, gdzie jest tylko guzik Zagraj) w lewym dolnym rogu są Usatwienia i tam jest guzik Przywróć doładowania. Wszystko, co kupiłeś/aś powinno wrócić na miejsce.
2/ jeśli zostały wygrane: takie doładowania mogą znikać wraz z aktualizacją aplikacji. O błędzie pisze King, twórca aplikacji, i zaleca, aby wyłączyć automatyczną aktualizację, zużyć swoje doładowania i dopiero ręcznie zaktualizować grę.
Witam
Jeśli nawet gramy wygrywając te wszystkie rzeczy to nie powinno to znikać bo to powinno być zapisane na grze i jeśli wchodzę przez fb to powinno wszystko być tak jak do tej pory czyli wszystko powinno być dalej w grze a nie że mogą znikaćwraz z aplikacją kiedy bądź. I jak mam teraz odzyskać swoje dodatki ??
A po drugie to przecież pewnie jest to gdzieś zapisane na serwerach i można pewnie zobaczyć ile co i jak było jeśli jest się połączonym z fb ??
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497
>
dg.goc
9 sty 2019 o 09:48
Candy Crush Saga co 90 dni traci autoryzację do połączenia z kontem na Facebooku i wymaga ponownego zalogowania z poziomu gry. Brak połączenia można poznać m.in. po tym, że gdy zaczynamy grę na danym poziomie, nie widzimy wyników znajomych. Są tam przykładowe osoby. Jeśli zależy nam na zachowaniu doładowań w grze, należy pilnować, czy na pewno jesteśmy zalogowani za pomocą konta
Zasada jest taka: King synchronizuje z kontem gracza sztabki złota kupione w grze oraz postęp w grze (na którym poziomie jesteśmy). Doładowania oraz życia przesłane przez innych graczy są przechowywane w pamięci telefonu i nie są synchronizowane z kontem gracza. To oznacza, że każde doładowanie otrzymuje się tylko raz i jest ono zapisywane w pamięci urządzenia. Grając na różnych platformach mamy różne doładowania zebrane na każdej platformie z osobna.
P.Aniu
Ja gram od 4 lat i cały czas jestem zalogowana na fb i nie było dotąd takiej sytuacji pierwszy raz mam taką sytuację. Sztabki złota mam ale nic pozatym nie mam dziwne ?? No nic po tylu latach zaczynam od nowa zbieranie dodatków a szkoda bo szybko mozna stracić a ciężko odzyskać i to jest oszustwo dla graczy i nie ja pierwsza i ostatnia która straciłam wszystko ale cóż widocznie tak jest .Szkoda tylko że ten co stworzył tą grę nie przewidział tego ze że mogą być takie sytuacje.
Dzięki za informację ale nie pomogło mi to nic a nic .
8 sty 2019 o 22:00
Tak zawsze jestem połączona z fb i do tej pory nigdy się tak nie zdarzyło a gram już 4 lata.Wylogowalam się i na nowo zalogowana i dalej nic .Tak nie powinno być bo nie po to człowiek zbiera te wszystkie rzeczy żeby jednego dnia wszystko zniknęło,a było tego sporo :(. Również zaktualizowałam aplikacje i nic po prostu ręce opadają.