po awarii telefonu zainstalowałam chwilowo Messenger na innym aparacie i kilka razy wpisałam złe hasło. Teraz odzyskałam mój telefon i zainstalowałam Messenger od nowa i nic nie mogę zrobić... po wpisaniu hasła prawidłowego wskakuje komunikat o treści: Wyglada na to że zbyt często używałeś tej funkcji. Zablokowano Ci możliwość korzystania z niej. Nie mam konta na FB tylko sam Messenger, to już trwa tydzień....co robić?
Właśnie ponownie zainstalowałam Messenger na nowo,poproszono o weryfikację konta itd i po tym znowu ten sam komunikat zbyt często używałeś tej funkcji zablokowana możliwość korzystania z niej...to już tydzień trwa... proszę o pomoc, może ktoś miał taki przypadek????
Możesz tylko czekać. Facebook traktuje taką blokadę jako ostrzeżenie, jeśli zbyt często się logujesz lub jesteś zbyt aktywnym użytkownikiem (publikujesz zbyt wiele postów, zbyt intensywnie zapraszasz do znajomych itp). Nie da się tego przyspieszyć.
Miałam takie powiadomienie, ale po dwóch dniach odzyskałam dostęp. Nie logowałam się w tym czasie na wielu urządzeniach - takie zachowanie może zostać odczytane za przejaw działalności spamera.