hej, przeczytałam właśnie wpis o dziewczynie, która zwolnili z pracy z a to, że napisała na FB niegatywnego posta o szefowej. Słabo.
I tak się zastanawiam, czy mój szef widzi to, co piszę na FB? Nie mam go w znajomych.
Zobacz również:
Czy jak usunę kogoś ze znajomych na facebooku to on to widzi
Czy jak usunę kontakt na whatsapp to on to widzi - Najlepszą odpowiedź
Czy jeśli usunę kogoś ze znajomych na facebooku to on to widzi - Najlepszą odpowiedź
Niekoniecznie musi donosić od razu, wystarczy, że masz szefa w znajomych albo Twoi znajomi go mają, polubią jakiś wpis, zdjęcie i gotowe, mnóstwo osób (znajomi znajomych) mogą to zobaczyć, chyba że sobie zrobisz profil prywatny, ale wtedy co za sens ma używanie fejsbuka
Było więcej takich historii, zresztą jak piszesz na fejsie w godzinach pracy też to może być powód nieprzyjemności, ja znam taki przypadek, jak żona jednego z prezesów wyczaiła pracowników mna Naszej Klasie i wiem, że skutki były średnie
Jeśli korzystasz z firmowego maila w domenie Gmail, nie może zobaczyć tego, co napisałaś, ale jak najbardziej może zobaczyć, to że tam wchodziłaś. Pamiętaj, że przeglądając jakiekolwiek strony w pracy kiedy masz otwarte konto Gmail (zarządzane przez firmę) sprawia, że cała historia przeglądania co do minuty zapisuje się na Twoim koncie i nie możesz jej usunąć bez odpowiednich uprawnień.