Czy ktoś wie i może mi powiedzieć jaka jest różnica między Tablica.pl i Allegro? To jest ta sama firma? Dlaczego jak wystawiam przedmiot na Allegro, to system mnie pyta czy chcę go wystawić na Tablica.pl?
markuspololo
Posty323Data rejestracjipiątek 25 kwiecień 2014StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyponiedziałek 12 sierpień 2019259 2 maj 2014 o 11:25
Martusia, tak, ja też pamiętam, że jak wystawiałem na Allegro jakiś czas temu, to mi sie pojawiały te informacje o Tablicy, ale ogólnie wydaje mi się, że to jest jakoś połączone, ale nie to samo, bo na przykład na Tablicy masz ogłoszenia, a nie aukcje i nie masz tak jakby konta jak na Allegro, tylko się musisz kontaktować z osobą, która to oferuje telefoniczne, nie wiem, czy są jeszcze jakieś różnice, bo nie korzystałem tak konkretnie z tej całej Tablicy, ale może ktoś coś jeszcze napisze...
WilkRobert
Posty325Data rejestracjipiątek 25 kwiecień 2014StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyśroda 20 marzec 2019278 2 maj 2014 o 15:16
No poza tym na Tablicy masz łatwiejsze wyszukiwanie ofert z Twojego regionu czy miasta i masz też dział Oddam za darmo czy tam zamienię :D Ale nie wiem czy się da wyłączyć tę opcję na Allegro żeby nie wystawiało na Tablicy
Na pewno warto wystawić ogłoszenie w obu miejscach, bo to zwiększa zasięg Twoich odbiorców. Tablica jest bardziej do lokalnych transakcji, na zasadzie, że chcesz się pozbyć starego stolika, ktoś przychodzi i zabiera.
Tablica została pomyślana, jako serwis ogłoszeń lokalnych, czyli, że sąsiad ma nieużywaną pralkę, a Ty szukasz pralki i zamiast jechać do sklepu, kupujesz od sąsiada, bezpośrednio.
Więc system ochrony jest mniejszy. Zgadza się.
Ale za to wystawianie ogłoszeń jest za darmo.