Szukam naprawdę dobrego i solidnego programu do czytania książek pod Windowsem. Nie posiadam żadnego czytnika, a na telefonie nie lubię. Książki mam w formatach ePub, a także kilka pozycji w Mobi. Nie zależy mi na rozbudowanych funkcjach - może być prosty program, ale żeby miał przyjemny interfejs i żeby książkę się przyjemnie czytało. Ktoś coś poleci? Najlepiej, jakby pracował w okienku, bo mam duży monitor i aplikacje ze Sklepu na Windows 8 odpadają (książka na pełnym ekranie 24-calowego monitora wygląda kiepsko).
Osobiście wolę Adobe Digital Editions, nawet nie dlatego, że ogółem mam sentyment do produktów Adobe, ale uważam, że ma dobry system zarządzania ebookami jak jest ich wiele i jeśli chodzi o synchronizację, jeszcze mnie nie zawiódł.
Gregmajster
Posty15Data rejestracjiponiedziałek 20 październik 2014StatusUżytkownikOstatnio zalogowanypiątek 29 styczeń 201649 Zmodyfikowany dnia 28 gru 2018 o 11:46
Pewnie sporo osób poleci Ci Calibre, jako że to najpopularniejszy program do zarządzania książkami, no i posiada wbudowany czytnik. Możesz go przetestować, ale o ile ma świetne funkcje edytorskie, to mi jednak do samego czytania nie przypadł do gustu.
Ja osobiście uwielbiam IceCream eBook Reader.
Ma fajny i lekki interfejs, miło się go używa, ładnie rozdziela książkę na dwie kolumny, przewija strony scrollem, pozwala zmienić rozmiar czcionki, szybko działa, ma tryb dzień / noc, no i obsługuje zakładki i spis treści. Dobrze radzi sobie z moimi książkami - obsługuje ePub, Mobi, PDF i parę innych. Nie mam z nim problemów i jestem zadowolony, naprawdę gorąco polecam. Testowałem różne programy, ale ten według mnie jest najlepszy.
18 maj 2015 o 09:14