Ipla - na jakiej przeglądarce działa najlepiej?

Rozwiązany/Zamknięty
*Olivka* - 25 wrz 2015 o 15:56
Uldryk Posty 15 Data rejestracji poniedziałek 13 październik 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 19 listopad 2015 - 9 paź 2015 o 12:22
Hej, próbuję odpalić Iplę na Chrome ale cały czas mi mówi, że brak wtyczki Silverlight. Program jest zainstalowany na moim komputerze ale film nie idzie.

Co mam robić?

4 odpowiedzi

Też miałam kiedyś taką sytuację - wtyczka była zainstalowana, ale komputer jej nie widział. To było na Chrome.
Karolina Świdrak Posty 3277 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 5 grudzień 2021 9 019
2 paź 2015 o 14:15
Potwierdzam, nawet ponowna instalacja nie pomaga.
Jesteś pewna, że to nie wina AdBlocka? On też czasem blokuje Silverlighta.
Uldryk Posty 15 Data rejestracji poniedziałek 13 październik 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 19 listopad 2015 9
9 paź 2015 o 12:19
To nie wina AdBlocka, Chrome w wersji 42 już wstępnie zablokował wtyczki bazowane na tak zwanym NPAPI, do których właśnie zalicza sie silverlight. Mozna bylo jeszcze to odblokować w ustawieniach eksperymentalnych, ale od wersji 45 (aktualnej) takiej mozliwosci nie ma. Musicie do ogladania filmow uzywac innych przegladarek, albo skorzystac z rozszerzenia do Chrome, ktore to obchodzi - IETAB.
Uldryk Posty 15 Data rejestracji poniedziałek 13 październik 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 19 listopad 2015 9
9 paź 2015 o 12:22
Do wszystkich, którzy mają problem z Silverlight, Javą, Unity lub podobnymi wtyczkami w nowych wersjach Chrome! Google zablokował całkowicie te wtyczki w Chrome 45 i nowszych, czyli od ok. 1 września. Kiedyś można było to jeszcze odblokować, ale teraz już oficjalnie się nie da. Jedynym rozwiązaniem jest skorzystanie z dodatku IETab, który umożliwia otwarcie wybranej karty w Chrome (np. z filmem w Silverlight) przy użyciu silnika Internet Explorer. Łatwo się z tego korzysta - wystarczy wejśc na stronę z filmem i kliknąć w jedną ikonę. Strona się odświeży i film zacznie sie odtwarzać. Tu macie, jak to zrobić: https://www.download.net.pl/jak-wlaczyc-wtyczki-silverlight-unity-i-java-w-chrome-45-by-odblokowac-serwisy-vod/n/7535/

Aktualnie jest to chyba JEDYNA metoda na włączenie czegokolwiek z Silverlight, Javą czy Unity w Chrome 45. Alternatywą jest skorzystanie z Firefoksa lub IE.