Gmail - jak odbierać maile z dwóch adresów w aplikacji mobilnej

Rozwiązany/Zamknięty
kasia - 18 cze 2014 o 12:17
 kasia - 25 cze 2014 o 15:07
Dzień dobry, kiedyś miałam już włączoną taka opcję, ale było to na poprzednim telefonie. Teraz nie umiem.

Chodzi mi o to, że mam telefon z Androidem, korzystam z aplikacji Gmail. Chciałabym odbierać w niej maile z dwóch adresów - prywatnego i służbowego.

Będę wdzięczna za instrukcję!

6 odpowiedzi

A nie wystarczy, że na Twój adres prywatny zrobisz przekierowanie maili z drugiego adresu na komputerze i dopiero całość skonfigurujesz żeby to widzieć na telefonie? Tak mnie się wydaje logiczne to.
To może być jakieś rozwiązanie, a jak to zrobić?
markuspololo Posty 323 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 12 sierpień 2019 259
18 cze 2014 o 17:12
Ustawienia/Konto/Sprawdź pocztę na innych kontach/Dodaj posiadanie konto pocztowe POP3 . Potem podajesz adres konta i hasło, ustawiasz swoje opcje i na koniec jak już wszystko ustawisz dajesz Dodaj Konto i od tej pory dostajesz pocztę na obydwa.
Ja wiem, że w aplikacji mobilnej można zdefiniować dwa konta i przełączać się swobodnie między jednym a drugim.

Bez żadnych przekierowań. Wiem, że się da, ale nie wiem, jak.
Piotrek9798 Posty 276 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany piątek 28 sierpień 2015 331
24 cze 2014 o 10:29
Ale z przełączaniem to to jest tak jak na desktopie, że wylogowujesz się z jednego, logujesz na inne, a tu koleżanka chciała odbierać jednocześnie przecież, moim zdaniem to jest dobra opcja, ta proponowana przez markuspololo
Rzeczywiście, zrobiłam tak, jak pisał markus. Jest ok, dzięki!