Jak usunąć konto w Allo

Zadaj pytanie
Jeżeli nie chcesz korzystać z komunikatora Allo, możesz wyrejestrować swój numer.

W tej poradzie dowiesz się, jak wyrejestrować swój numer z usługi Allo. Jeżeli chcesz wyrejestrować numer z innych usług Google, musisz przejść do ustawień swojego konta Google.

Jak wyrejestrować numer z Allo

Otwórz aplikację Allo i przejdź do menu klikając ikonę trzech poziomych kresek. Wejdź w Ustawienia:


Teraz przewiń ekran w dół i kliknij Wyrejestruj numer telefonu:


Następnie potwierdź klikając Wyrejestruj.

Wszystkie Twoje rozmowy za pomocą komunikatora Allo zostaną usunięte. Możesz nadal otrzymywać powiadomienia z Allo z zaproszeniami do aplikacji.

Uwaga: Możesz także zawiesić konto Allo. W tym celu skontaktuj się z Google. Jeżeli przez 45 dni nie aktywujesz aplikacji przez włączenie jej, Twój numer zostanie wyrejestrowany.