Jak zablokować kogoś w Allo

Zadaj pytanie
Jeżeli korzystasz z komunikatora tekstowego Allo i nie chcesz otrzymywać wiadomości od konkretnych osób, możesz zablokować te kontakty w aplikacji. Podpowiadamy, jak to zrobić.

Jak zablokować osobą w Allo

Otwórz aplikację Allo i przejdź do czatu z osobą, którą chcesz zablokować. Kliknij jej awatar w prawym górnym rogu i z menu wybierz Szczegóły rozmowy:



Teraz przewiń w dół i kliknij Zablokuj:



Jak odblokować kontakt w Allo

Przejdź do ekranu głównego komunikatora i kliknij menu, czyli ikonę trzech poziomych pasków. Teraz wybierz Zablokowane kontakty. Obok kontaktu, który chcesz przywrócić, kliknij Odblokuj.

Uwaga: Zablokowana osoba nie może dodawać Cię do czatów grupowych, podobnie jak ty nie możesz dodawać do takich czatów tej osoby. Jednak inni mogą nadal dodawać zablokowaną osobę do czatów grupowych, w których oboje uczestniczycie.