Jak wylogować się z Messengera bez Facebooka

Zadaj pytanie
Aplikacja Messenger to komunikator Facebooka. Można z niego korzystać nie posiadając konta na Facebooku.

W tej poradzie odpowiemy na pytania dotyczące wylogowania się z konta Messenger w sytuacji, gdy nie posiadamy konta na Facebooku.

Wylogowanie z Messengera bez konta na Facebooku

Nie jest możliwe wylogowanie się z Messengera.


Nie mając możliwości wylogowania się, można tylko usunąć konto dodane do aplikacji. Są na to dwa sposoby: przełączyć się na inne konto i wtedy usunąć nasze konto (w aplikacji zawsze musi istnieć przynajmniej jedno aktywne konto) lub odinstalować aplikację z telefonu. W tych dwóch przypadkach, gdy ponownie zalogujemy się na nasze dane, w aplikacji zobaczymy nasze kontakty i czaty.

Jest także możliwość, aby całkowicie i nieodwracalnie usunąć nasze konto. Wtedy nie ma możliwości odzyskania żadnych czatów ani kontaktów.


Usuwanie danych aplikacji w ustawieniach smartfona nie spowoduje wylogowania się z konta Messenger.

Usunięcie konta przez przełączenia się na inne konto

Aby przełączyć się na inne konto, otwórz aplikację, kliknij swój awatar w prawym górnym rogu. Przejdź do sekcji Przełącz konto. Jeżeli inne konto jest już dodane, kliknij je. Jeżeli nie ma innego konta, poza Twoim, kliknij ikonę plusa i podaj dane logowanie innego konta, a następnie przełącz się na to konto.

Jeżeli jesteś przełączony/a na nowe konto, wejdź w swój awatar, kliknij wielokropek przy koncie, które chcesz usunąć (czyli nie to, na które jesteś teraz przełączony/a). Tylko w tych warunkach pojawi się guzik Usuń konto. Kliknij go.

Twoje konto Messenger bez Facebooka zostało usunięte z tego telefonu. Jeśli się zalogujesz ponownie, odzyskasz dostęp do kontaktów i czatów.

Odinstalowanie aplikacji Messenger z telefonu

Możesz także odinstalować aplikację ze swojego telefonu. To nie spowoduje usunięcia Twojego konta.


Gdy ponownie pobierzesz aplikację i zalogujesz się na swoje dane, odzyskasz swoje konto.

Całkowite usunięcie konta Messengera bez Facebooka

Przejdź do swojego konta klikając awatar w prawym górnym rogu. Kliknij Ustawienia konta > Delete your Account and Information.

Uwaga: Wykonując tę czynność bezpowrotnie tracisz kontakty i czaty. Nie da się ich już odzyskać.

Zdjęcie: © Facebook.
Jean-François Pillou

Jean-François Pillou - Founder of CCM
W zespole znany jako Jeff. Jean-François Pillou jest założycielem serwisu CommentCaMarche.net. Jeff pełni też rolę CEO w CCM Benchmark oraz Digital Director w Figaro Group.

Dowiedz się więcej o zespole CCM