Problemy z komputerem

Rozwiązany/Zamknięty
Tomek - 7 lut 2015 o 14:29
GeoXXYY Posty 400 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 2 grudzień 2019 - 20 lut 2015 o 13:40
Dzień dobry,

Dzisiaj rano włączyłem komputer i wszystko ładnie chodziło bez żadnych problemów. Wyłączyłem i włączyłem ponownie 2 godziny później i zaczęły się problemy, wszystko od razu wolniej chodzi, cokolwiek bym nie włączył (gry, przeglądarki, skype) wszystko muli.
Procesor CPU jak nic nie robię cały czas na poziomie 0%. Pamięć fizyczna 38%. Firefox w tej chwili mi zużywa 177 444 K. Proszę o jakieś wskazówki co mogę zrobić.

2 odpowiedzi

Hej

Warto sprawdzić w menedżerze zadań w momencie jak korzystasz z jakiegoś programu, jakie procesy zżerają najwięcej zasobów, bo być może jest coś włączone o czym nawet nie wiesz i to może być przyczyną.

Poza tym, ja bym jeszcze otworzył/zamknął przeglądarkę, żeby sprawdzić, czy coś się zmienia albo nawet zresetować Firefox (Menu/ Informacje dla pomocy technicznej/ Reset Firefox)

Muli tylko Firefox czy wszystkie przeglądarki? Komputer wolno chodzi nawet w trybie offline? w sensie wordy itd

Wątpię, żeby przyczyną były nieużywane pliki i cookies, ale zawsze można przeczyścić za pomocą CCleaner no i przy okazji przeskanować antywirem i dodatkowo online żeby mieć pewność, że to nie żaden wirus, chociaż wszystko wskazuje na to, że to FF sfiksował.
GeoXXYY Posty 400 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 2 grudzień 2019 375
20 lut 2015 o 13:40
Jeśli nie pomoże to, o czym pisze ferni, to może być problem ze sprzętem, sprawdź, czy z pamięcią nic się nie podziało.