Dzień dobry, mam problem z klawiszami strzałek w lewo, prawo, góra, dół, oraz klawiszem Backspace. Przed problemem ruch tym klawiszami można było dokonać płynnie, wystarczyło nacisnąć, którykolwiek z klawiszy nie ważne, który a pisownia danej litery, czy dokonanie cofania czy przesunięcia do przodu kursora strzałką o więcej jak jedno pole jest niemożliwe. Nie działa tak jak powinien działać klawisz spacji i klawisz Backspace, który wcześniej wystarczyło nacisnąć by skasować cały tekst. Teraz wszystko jest do wykonania, ale trzeba to robić naciskając klawisz wielokrotnie by powtórzyć wykonywaną i chcianą czynność.
Dziękuję z góry za odpowiedź!
Ale w jakimś programie się tak dzieje? Bo np. w starym Wordzie było tak, że jak przytrzymasz Backspace, to rzeczywiście kasował wszystko. W nowym wordzie nie ma tej funkcji - trzymając Backspace kasuje się cały czas tyle samo tekstu. Ja uważam, ze teraz lepiej się panuje nad tą funkcją.
Jak chcesz skasować większy tekst, zaznacz go myszką i skasuj. Albo wciśnij ctrl + A i wtedy zaznaczysz cały tekst w aktywnym oknie i możesz go sobie skasować.
Witaj Komuszek. Piszesz, że w starym Wordzie właśnie jest tak jak to ja opisałem, a teraz jest tak, że naciskając Backspace lepiej kontrolujemy to co robimy i rzeczywiście idzie się do tego przyzwyczaić, jednakże tęskno mi do tego kiedy było tak, że po naciśnięciu strzałki lewo prawo można było kontrolować przesuw w lewo czy prawo teraz musimy w Wordzie 10 przeskakiwać po jednej literze.
Ale dziękuje za odpowiedź i przepraszam, że trwało to tak długo.