Jak zablokować użytkownika PlayStation4

Zadaj pytanie
PlayStation Network to usługa sieciowa dostępna dla użytkowników konsol gier PSP, PS4, PS3, PS Vita. Dzięki niej możliwe jest kupowanie gier, wspólna gra z innymi użytkownikami, poznawanie nowych przyjaciół i rozmowy z nimi. Jeśli jednak nie chcesz, aby inny użytkownik usługi PlayStation Network przesyłał Ci wiadomości, możesz go umieścić na liście zablokowanych użytkowników.

Jak zablokować kogoś w PlayStation Network (PSN)

Włącz konsolę PlayStation4 i zaloguj się na swoje konto. Naciśnij przycisk w górnej części kontrolera, aby uzyskać dostęp do menu Funkcje > Znajomi.


Wpisz imię użytkownika, którego chcesz zablokować lub odszukaj go na liście Znajdź gracza PSN i naciśnij guzik X, aby wyszukać. Następnie naciśnij ikonę trzech kropek obok nazwy użytkownika. Wybierz opcję Zablokuj.


Gracz został dodany do listy Znajomi > Zablokowani gracze.
Jean-François Pillou

Treści, które ukazują się w serwisie CCM powstają we współpracy z ekspertami IT i pod kierownictwem Jeana-François Pillou, założyciela CCM.net oraz dyrektora projektów internetowych Grupy Figaro. CCM to serwis o nowych technologiach - jeden z największych na świecie, dostępny w 11 językach.

Dowiedz się więcej o zespole CCM