Jak zablokować zdjęcie profilowe na FB?

Rozwiązany
SheIsNice - 27 lis 2014 o 10:24
 przem - 22 lip 2015 o 18:30
Chodzi o to, żeby widoczna była tylko miniaturka, żeby nie można było w nie kliknąć, powiększyć, skomentować.

Umiecie?
Zobacz również:

6 odpowiedzi

Trisza Posty 208 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 9 grudzień 2019 367
Zmodyfikowany przez Trisza dnia 28/11/2014 o 08:57
Wiem już jak to zrobić, wchodzisz na Twój profil klikasz w zdjęcie profilowe (to małe), pokazuje się zdjęcie i po prawej stronie na górze, pod miniaturką zdjęcia i Twoim imieniem, nazwiskiem, jest znaczek ludziki plus strzałka w dół, wchodzisz tam i tam ustawiasz tylko ja, znajomi, publiczne.

dzieki wielkie,przydalo sie! juz dawno to chcialem zrobic a nie wiedzialem jak...pozdro
Karolina Świdrak Posty 3277 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 5 grudzień 2021 9 019
23 lut 2015 o 10:57
To może nie wszystko jest ustawione jak trzeba? Klikasz "Edytuj" przy zdjęciu profilowym, klikasz globus a potem wybierasz "Tylko ja".

Tak?

Wtedy nie można powiększyć.
Piotrek9798 Posty 276 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany piątek 28 sierpień 2015 331
27 lis 2014 o 14:10
Też bym chciał wiedzieć, niby są jakieś info, że jest jakaś ikonka z ludzikami i znajomi i że tam to można zrobić, ale nie umiem tego znaleźć.
Jesteście najlepsi, dzięki wielkie!
To chyba nie do końca działa bo zdjęcie nadal można otworzyć "z zewnątrz" tylko nie można go lajkowac ani komentować.
Dzieki za szybka odp! Tak, zamiast globusa pojawia sie kłódka ale i tak nawet osoby nie mające mnie w znajomych mogą otworzyć zdjęcie. Myśle, ze to zamierzone działanie fb.
Mam tak samo jak i Ty. Niby wszystkie opcje zablokowane i nikt, ani znajomy, ani nieznajomy, nie powinien widzieć przybliżenia mojej profilowej fotki, a mimo to i tak taka możliwość istnieje. Wie ktoś coś o tym więcej?
Mieszek Posty 104 Data rejestracji poniedziałek 15 wrzesień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 8 grudzień 2015 75 > Profilowe FB
1 mar 2015 o 22:31
No ale patrzcie na stronie pomoc FB https://pl-pl.facebook.com/help/115469971891543

też jest opisane tak jakby to co się robi już wystarczyło a wcale nie u wszystkich to działa. Mi się to wydaje że to jest celowa polityka tylko nic o tym nie napisali.
Kiedyś to działało, że jak się klika "tylko ja" nikt nie mógł powiększyć zdjęcia. Teraz już niestety nie :/