0
Dziękujemy

Kilka słów podziękowania byłoby miłym gestem.

Twitter – jak wyciszyć użytkownika

Jeśli Twitterowa aktywność któregoś z użytkowników zaczyna Cię irytować – możesz skorzystać z funkcji wyciszenia. Dzięki temu, przestaniesz widzieć wpisy tej osoby, bez blokowania jej lub usuwania ze znajomych. Co stanie się, gdy wyciszysz znajomego na Twitterze? Jego tweety przestaną wyświetlać się na Twojej tablicy, przestaniesz też dostawać powiadomienia na ten temat.

Jak wyciszyć użytkownika

Użytkownika można wyciszyć, wchodząc na jego profil. Zaloguj się swoje konto w serwisie Twitter a potem wejdź na jego profil. Najłatwiej zrobisz to, klikając w nazwę użytkownika, która wyświetla się nad każdym jego wpisem. Następnie wejdź w Ustawienia (koło zębate) i wybierz opcję Wycisz.


Jak cofnąć wyciszenie

Aby cofnąć wyciszenie wystarczy, że wejdziesz na profil użytkownika, którego wcześniej zablokowałeś i klikniesz w ikonę czerwonego megafonu.




Listę wszystkich wyciszonych kont znajdziesz w Ustawieniach (koło zębate w prawym, górnym rogu profilu).


Zdjęcie: © Moran - Unsplash
0
Dziękujemy

Kilka słów podziękowania byłoby miłym gestem.

Zadaj pytanie
Treści, które ukazują się w serwisie CCM powstają we współpracy z ekspertami IT i pod kierownictwem Jeana-François Pillou, założyciela CCM.net oraz dyrektora projektów internetowych Grupy Figaro. CCM to serwis o nowych technologiach - jeden z największych na świecie, dostępny w 11 językach.

Zobacz również

Ten dokument zatytułowany "Twitter – jak wyciszyć użytkownika" opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiować i modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencję i wymienionych w niniejszym tekście.

0 Komentarz