Gdzie przechowywać duże ilości zdjęć?

Rozwiązany/Zamknięty
Moni222 Posty 63 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 24 grudzień 2015 - 11 wrz 2014 o 10:42
 Marsjan9 - 15 wrz 2014 o 06:55
Hej, mam masę zdjęć cyfrowych, ciągle ich przybywa i nie wiem, gdzie je przechowywać. Na płytach - niebezpiecznie bo się mogą zniszczyć. W chmurze - ktoś je może ukraść? Na dysku?

Co polecacie?

5 odpowiedzi

Na pendrive i w chmurze.
Czy z chmury ktoś może ukraść? Zależy od poziomu bezpieczeństwa danej chmury, ale też tego, czy wiesz, nie isntalujesz podejrzanych aplikacji, nie dajesz się nabrac na phishing itd
Jak się boisz, że ktoś Twoje zdjęcia ukradnie albo udostępni, to najlepiej na pendrivie (ale dobrym i droższym np kingstone), z dyskiem komputera bywa róznie, po pierwsze ktoś może się dostac do zdjęć, po drugie jak komputer nawali to po zdjęciach.
tak, zdecydowanie pendrive i to o dużej pojemności
Moni222 Posty 63 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 24 grudzień 2015 16
15 wrz 2014 o 06:54
dzięki za pomysł, w ogóle nie pomyślałam o pendrive, a macie rację, to najlepsza opcja, najbardziej bezpieczna.
Ja Ci radzę : pendrive+chmura. Pendrive, żeby nawet jak ktoś zablokuje konto miała dostęp do zdjęć. Chmura, jeśli zgubisz pendrive.