Windows XP błąd \Windows\System32\Config\System

Rozwiązany/Zamknięty
Kluska - 17 lip 2014 o 11:10
 Kluska - 21 lip 2014 o 10:53
Witam, nie wiem, co stało się z moim komputerem, od dzisiaj jak chcę go włączyć, to mi się pojawia napis

Nie można uruchomić systemu Windows ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:\Windows\System32\Config\System

jak włączam i wyłączam z powrotem to jest dokładnie to samo. Co robić? Czy komputer jest już do wyrzucenia?
Zobacz również:

6 odpowiedzi

czerwoniak Posty 115 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 14 styczeń 2016 110
17 lip 2014 o 12:27
ale jak to jest laptopt z xp to pewnie się nie będzie dało dołożyć pamięci,więc niestety kupno nowego, wkurzające to jest, no ale trudno
markuspololo Posty 323 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 12 sierpień 2019 259
17 lip 2014 o 15:34
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/307545 tutaj jest cały artykuł o tym problemie w rejestrze, aczkolwiek moim zdaniem tez nie ma sensu naprawiać, jedyne, co możesz zrobić„ to spróbować z tymi radami naprawić ten błąd, ale tylko po to, żeby odzyskać dane, zapisać je , a potem się rozglądać za nowym sprzętem i nowym systemem operacyjnym.
czyli nawet jak mam wgrany program antywirusowy to i tak mój komputer nie jest chroniony?
No nie, zupełnie nie. Bo Antywirus może coś zdziałać tylko na systemie, który otrzymuje aktualizacje,a ich XP nie otrzymuje od kwietnia.
No to niestety idę po nowy. Dzięki za odpowiedzi.
Nie wiem, czy komputer jest do wyrzucenia, ale pierwsza najważniejsza rzecz: niewarto używać XP, bo on już nie ma wsparcia, ani aktualizacji, co z tego, że nawet by się naprawił system, skoro od razu ci się zawirusuje, niestety, zmiana systemu na Window s7 albo 8 wskazana.