Jak otworzyć plik .mpewmzm

Rozwiązany/Zamknięty
krzystan Posty 1 Data rejestracji środa 7 czerwiec 2017 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 7 czerwiec 2017 - 7 cze 2017 o 19:59
Karolina Świdrak Posty 3277 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 5 grudzień 2021 - 13 cze 2017 o 12:44
Witam
W wyniku działania jakiegoś programu z internetu nispostrzeżenie zostały mi przekształcone w jednym katalogu wszystkie pliki dodając .mpewmzm.
Jakim programem z powrotem przekształcić do formy pierwotnej.

2 odpowiedzi

Aaaa to masz wirusa.

To zupełnie inny temat.

Pewnie również dostałeś maila, albo masz na pulpicie lub w Twoich dokumentach plik tekstowy co musisz zrobić (ile zapłacić) żeby odzyskać pliki.
Jeżeli wiesz jakie byly pierwotne nazwy plików użyj funkcji rename wywoływanej z wiersza poleceń.

rename stara_nazwa nowa_nawa

np.

Rename *.mpewmzm *.mpg
W moim przypadku, to nie tylko zmiana nazwy pliku ale jego zawartości. Plik .docx po otwarciu zawiera znaki jak gby chińskie.
Witam! Dziękuję za odpowiedź. Nic nie otrzymałem. Na komuterze był program antywirusowy i nic nie wykrył. Nie mam pojęcia co to jest, bo on mi cały katalog taak urządził, różne pliki jak:.docx, pdf, graficzne róznego typu itp.
Karolina Świdrak Posty 3277 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 5 grudzień 2021 9 019
13 cze 2017 o 12:44
A jesteś pewien, że przy rename wpisałeś dobre rozszerzenie, nie zrobiłeś literówki?