Posiadając IMAP lub Exchange podłączonego do MS Outlooka możesz zapisać załączniki ze swoich wiadomości lokalnie (np na inny dysk), wrzucając do wiadomości same linki prowadzące do tych załączników, aby w każdej chwili odwołać się do nich. Ilość miejsca na koncie raptownie się zwiększy. Na VBATools.pl znajdziecie taki dodatek, albo taki którym można pakować załączniki w locie co już zmniejszy ich magazynowanie (no bo należy pamiętać ze konto to jedno a pliki PST/OST to drugie).
Sam zaoszczędziłem tak w kilka sekund ponad 700 MB co zapewne przy moim przyroście poczty da mi wytchnienie na następny rok czy dwa.
W różnych akcjach Google pozwala za darmo powiększyć rozmiar skrzynki - np. przeskanować ją w dzień bezpiecznego internetu. Można tez dołączyć do programu Lokalni przewodnicy i dostać za to miejsce.
Kabareciarz
Posty61Data rejestracjiczwartek 7 kwiecień 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyponiedziałek 28 maj 201821 29 wrz 2016 o 22:53
Co to jest program Lokalni przewodnicy?
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 202113 497
>
Kabareciarz
Posty61Data rejestracjiczwartek 7 kwiecień 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyponiedziałek 28 maj 2018 30 wrz 2016 o 11:34
17 maj 2019 o 20:46
Sam zaoszczędziłem tak w kilka sekund ponad 700 MB co zapewne przy moim przyroście poczty da mi wytchnienie na następny rok czy dwa.