Dzień dobry, ostatnio zmieniałam telefon z Androida na iPhone i moim głównym priorytetem było przeniesienie starych czatów Whatsapp na nowy telefon. Zrobiłam więc kopię zapasową Whatsapp i znajduje się ona na moim Google Drive. Jednak gdy włączam Whatsapp na iPhone, mój telefon szuka kopii na iCloudzie, a nie na dysku Google. Jak mam to zmienić/przenieść kopię na iCloud? Bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
Zobacz również:
Jak pobrać kopię zapasową z dysku google na iphone
Jak pobrać kopię zapasową whatsapp z dysku google - Najlepszą odpowiedź
Jak pobrać kopię zapasową z dysku google - Najlepszą odpowiedź
szaszek
Posty10Data rejestracjiwtorek 8 grudzień 2015StatusUżytkownikOstatnio zalogowanyponiedziałek 5 marzec 201848 5 mar 2018 o 13:14
Pobierz plik z Google Drive na dysk komputera.
Na kompie otwórz iTunes.
Podłącz iPhone'a. Otwórz WhstAppa (musi być zweryfikowany nuer, czyli dzialajaca aplikacja) i nacisnije Restore. Powinien się pobrać ten plik z historią czatów.
Nie wiem, jak skopiować konwersacje przy pomocy Google Drive, ale możesz zapisać historię rozmów na karcie SD (WhatsApp>Ustawienia > Czat > Zapisz rozmowy). Potem wystarczy, że skopiujesz dane do nowego telefonu i uruchomisz po raz pierwszy WhatsApp.
Jeśli już używałaś WhatsApp, usuń aplikację, skopiuj rozmowy i pobierz komunikator jeszcze raz.
10 gru 2018 o 08:07
Jeśli już używałaś WhatsApp, usuń aplikację, skopiuj rozmowy i pobierz komunikator jeszcze raz.