i do tej pory wszystko mi się pobierało ok, ale dzisiaj jak próbuę ściągnąć jakąs aplikację mam komunikat "Błąd przy pobieraniu aplikacji" i numer 491, co robić?
Jak wyczyściłeś cache i ponownie zainstaowałeś konto Google i dalej nie działa, to ja bym przywrócił ustawienia fabryczne w telefonie (ale wiadomo to wykasowuje dane) i wtedy próbował jeszcze raz
nie ma też nic podobnego? w stylu programy? hmm no to jak nie ma no to zamiast czyścić cache, to spróbuj usunąc i ponownie zainstalować konto google, a jak nie to przywrócenie fabrycznych i wtedy
Sytuacje z błędem 491 zdarzają się po aktualizacjach apikacji.Żeby pozbyć się tego problemu należy wejść w menu-pobrane aplikacje,następnie trzeba wymusić zatrzymanie aplikacji i wyczyścić dane poprzez kliknięcie na ikonę "usuń dane",następnie należy zainstalować aktualizację.Jeżeli problem dalej występuje to należy zainstalować poprzednią działającą wersję,ponieważ po aktualizacji aplikacja może nie być przystosowana do właściwej wersji androida.