Jak wyłączyć Snapchat Memories

Zadaj pytanie
Snapchat Memories to funkcja włączona domyślnie. Możesz w niej grupować swoje Snapy, zapisywać je, a następnie wyszukiwać. Jeżeli jednak wolisz, aby Twoje zdjęcia i wideo były zapisywane bezpośrednio w rolce aparatu z pominięciem Memories, z tej porady dowiesz się, jak to zrobić.

Dowiedz się, jak działa Snapchat Memories

Jak wyłączyć Memories

Otwórz aplikację Snapchat i dotknij ekranu u góry, aby przejść do widoku konta.

Kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby przejść do Ustawień. Odszukaj Memories i kliknij:


Teraz kliknij Zapisz w…:


Wybierz Tylko rolka z aparatu:


Od teraz Twoje Snapy nie trafią do Memories.

Zdjęcie: © Snapchat.
Jean-François Pillou

Treści, które ukazują się w serwisie CCM powstają we współpracy z ekspertami IT i pod kierownictwem Jeana-François Pillou, założyciela CCM.net oraz dyrektora projektów internetowych Grupy Figaro. CCM to serwis o nowych technologiach - jeden z największych na świecie, dostępny w 11 językach.

Dowiedz się więcej o zespole CCM

Zobacz również