Jak usunąć konto w serwisie Facebook

Listopad 2017

Jeśli nie chcesz już korzystać z Facebooka, serwis społecznościowy oferuje możliwość dezaktywacji konta lub trwałego usunięcia konta.

Ten artykuł wyjaśni, w jaki sposób trwale usunąć konto na Facebooku. Podpowiemy także, jak reaktywować swoje konto.

Jak usunąć konto na Facebooku

Jeśli z jakiegoś powodu chcesz usunąć konto z portalu Facebook możesz to zrobić, korzystając z tego linku. Zobaczysz komunikat następującej treści:


Proces usunięcia konta składa się z kilku etapów. Jest to zabezpieczenie przed przypadkowym kliknięciem. Jeśli chcesz, aby Twoje konto zostało usunięte, kliknij przycisk Usuń konto. Zobaczysz następujący obraz:


Aby definitywnie usunąć profil, we wskazanych miejscach wpisz swoje hasło do serwisu, przepisz wskazany kod zabezpieczający i potwierdź operację klikając w OK. Twoje konto przestanie być aktywne.


Tego samego procesu możesz również dokonać przechodząc do menu Ustawienia, następnie Bezpieczeństwo. Znajdziesz tam opcję Dezaktywuj konto. Druga metoda jest jednak nieco bardziej czasochłonna.

Jak reaktywować usunięte konto na Facebooku

Facebook poinformuje Cię, że masz 14 dni, aby ponownie aktywować konto. Po upływie dwóch tygodni zostanie ono definitywnie usunięte.

Jeśli chcesz je reaktywować, wystarczy po prostu zalogować się na portalu w pole logowania wpisując ten sam e-mail i hasło, z których korzystałeś przed usunięciem konta.

Zdjęcie: © Facebook.
Oryginalny artykuł opublikowany przez jak58. Tłumaczenie Karolllla. Ostatnia aktualizacja: 30 kwi 2017 o 22:14 przez Floreo.
Ten dokument zatytułowany "Jak usunąć konto w serwisie Facebook" opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiować i modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencję i wymienionych w niniejszym tekście.