Resetowanie konta blackberry9800

Rozwiązany/Zamknięty
amwer Posty 1 Data rejestracji wtorek 7 kwiecień 2015 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 7 kwiecień 2015 - 7 kwi 2015 o 20:38
WilkRobert Posty 325 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 20 marzec 2019 - 14 kwi 2015 o 17:46
witam wszystkich dostałem w prezencie BB 9800 a konkretnie został wyrzucony przez właściciela i nie mogę utworzyć sobie konta BlackBerry ponieważ konto kiedyś gdzieś było i nie umiem utworzyć nowego,mam pytanie jak utworzyć te konto?pozdrawiam.

5 odpowiedzi

cześć witam,dziękuję za pomoc zresetowałem telefon,niestety nadal nie umiem się połapać z tym telefonem ;przy utworzeniu nowego konta występują problemy jak np że użytkownik taki jak ja istnieje albo niepoprawny kod weryfikacyjny lub niepoprawny mail i tak w kółko ,jednym słowem jest dla mnie za trudny i mam za mało wiedzy o tych telefonach,więc zapytuję się co mi kolego jeszcze mógłbyś pomóc w tym temacie,w każdym razie dziękuję i pozdrawiam.
hej

hmm, no to spróbuj założyć całkiem nowy e-mail, a nazwa ekranowa do skutku aż zatwierdzi system, bo może być tak, że większość jest zajętych i stąd problem (tak jak przy mailu zresztą).

jak mniej więcej się porozumiewasz po angielsku to jest też coś takiego jak kreator rozwiązywania problemów z BlackBerry ID tylko że po ang jest dostępny, ewentualnie tam mogą miec więcej info

https://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/47572/rok1361555634239.jsp
witam ,jest to prawdą ;w instrukcji zmiana e mail ,więc dla mnie jest trudne zmiana e mail więc telefon oddałem w dobre ręce a kolega sobie poradził z nim,myślę o zakupieniu nowego modelu ,lecz liczę na pomoc -jaki model jestem osobą starszą i oczekuję co do funkcjonalności wyświetlania wyświetlacza ponieważ słabo widzę ,jaki model ,może mi doradzisz kolego,pozdrawiam i dziękuję.
hej, ja bym zrobił tak

1.Przywróciłbym ustawienia fabryczne, bo wtedy i konto BlackBerry ID powinno się wymazać, czyli Wszystkie (All), Ustawienia, opcje (Options), Bezpieczeństwo (Security), Security Wipe (wymazanie danych, ustawienia fabryczne), potwierdzasz cheć przywrócenia ustawień fabrycznych i dajesz WIpe Data (przywróć ustawienia fabryczne), no i czekasz aż to się zrobi no i telefon się z powrotem uruchomi. Tylko wiadomo ustawienia fabryczne wymazują wszystkie dane

No i potem na nowo rejestrujesz się w BlackBerry ID już swoim kontem

https://blackberryid.blackberry.com/bbid/registration/registration_eula.seam?locale=cGw%3D
WilkRobert Posty 325 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 20 marzec 2019 278
14 kwi 2015 o 17:46
witaj, a interesuje CIę tylko BlackBerry? duży wyświetlacz całkiem ma BlackBerry Bold 9900, ale jak chodzi o ekran to telefony z Androidem np Samsungi mają też całkiem spore wyświetlacze. Potem masz BlackBerry 9380 Curve on jest dotykowy całkiem bez klawiatury lub 9810 Torch.