Hej, chcę zorganizować konkurs na moim fanpage na FB. Ktoś mi kiedyś mówił, że żeby móc zorganizować konkurs, trzeba przestrzegać kilku zasad, nie pamiętam jakich.
Piotrek9798
Posty276Data rejestracjipiątek 25 kwiecień 2014StatusUżytkownikOstatnio zalogowanypiątek 28 sierpień 2015331 27 maj 2014 o 10:52
Takie same jak wielu innych niewirtualnych konkursów, czyli mogą brać udział tylko osoby powyżej 18 roku życia, musisz też koniecznie podac regulamin, żeby potem Ci się nikt nie przyczepił i napisać od kiedy do kiedy trwa i jasne zasady, więcej grzechów nie pamiętam :D ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Konkurs możesz zorganizować za pośrednictwem specjalnej aplikacji konkursowej (ale do jej zrobienia potrzebujesz programisty i trochę to kosztuje) albo po prostu na osi czasu.
Udział w konkursie może polegać na: polubieniu posta, napisaniu odpowiedzi na wallu, udostępnieniu jakiejś treści, wysłaniu odpowiedzi w prywatnej wiadomości. W konkursach nie można namawiać ludzi do tagowania się na jakichś zdjęciach, szczególnie jeśli tych ludzi na tych zdjęciach nie ma.
O wygranej można informować ludzi dowolnie, również na FB.
Musisz poinformować w widocznym miejscu, że FB nie jest organizatorem konkursu. No i dobrze wyposażyć się w regulamin.
To chyba najważniejsze rzeczy. Generalnie, od ubiegłego roku prawo FB jest dużo bardziej liberalne w tym względzie.