Mam Problem z usunięciem SpyHunter 4. Gdy usuwam w Panelu sterowania to wyświetla się okienko: "Enigma Software Installer" i proponuje wybór języka. Próbowałem używając funkcji AVG - zniszcz trwale, wtedy otrzymuję komunikat: "Niestety, nie można zniszczyć tego pliku. Otworzony jest w innym programie. Zamknij program i spróbuj ponownie". Co to znaczy? Nie otwierałem go. Jak go usunąć?
Pozdr.
Tak, w ogóle to SpyHunter jest fałszywym programem antywirusowym a tak serio to masz sporo cech wirusa, właśnie chociażby to, że są problemy z odinstalowaniem.
A jak usuwałeś przez Panel sterowania/ dodań usuń programy to usuwałeś to w trybie normalnym czy awaryjnym? Jak w standardowym to spróbuj włączyć tryb awaryjny i tak to usunąć.
Jest filmik instruktażowy na YB https://www.youtube.com/watch?v=mcvr3l1VEMU ale moim zdaniem strasznie skomplikowany i ostatecznie nie wiadomo, czy się odinstalowało, ale... ja widzę jeszcze jedno wyjście - przywrócenie ustawień fabrycznych komputera.
Wprawdzie stracisz wszystkie dane i ustawienia, no ale tego świństwa też się pozbędziesz raczej. Ustawienia fabryczne zwykle są skuteczne w takich przypadkach.
W Menu-Start SH nie był widoczny. Część plików usunałem w z ProgramFiles. To co zostało próbowałem usunąć w trybie awaryjnym i nie udało się. Microsoft FixIT Uninstall nie wykrył automatycznie błędów związanych SpyHunter. Gdy próbowałem "ręcznie" to chciał kod produktu, którego nie znam i nie mogłem nigdzie znaleźć.
Dopiero przy użyciu RevoUninstaller udało sie usunąć SH. Komputer od razu zaczął szybciej działać.
Dziękuję
to dobrze, że się udało, ale wychodzi na to, że ze SpyHunter to jest loteria, bo ja znam przypadki, że Revo Uninstaller też nie dawał rady, a z kolei Microsoft Fix It tak, no ale najważniejsze, że się udało :)
były robione próby z Microsoft Fix It? http://support2.microsoft.com/mats/program_install_and_uninstall/pl no i co się pojawia, jaki komunikat przy próbie dezinstalacji poprzez Panel sterowania/Dodaj i usuń programy?
to samo?
23 sty 2015 o 15:40
26 lut 2015 o 14:50
26 lut 2015 o 14:52
26 lut 2015 o 17:44
29 maj 2015 o 14:22