Problem z usunięciem SpyHunter

Rozwiązany/Zamknięty
Radian48 - 23 sty 2015 o 14:36
 swojak4u - 13 lis 2016 o 00:46
Dzień dobry,

Mam Problem z usunięciem SpyHunter 4. Gdy usuwam w Panelu sterowania to wyświetla się okienko: "Enigma Software Installer" i proponuje wybór języka. Próbowałem używając funkcji AVG - zniszcz trwale, wtedy otrzymuję komunikat: "Niestety, nie można zniszczyć tego pliku. Otworzony jest w innym programie. Zamknij program i spróbuj ponownie". Co to znaczy? Nie otwierałem go. Jak go usunąć?
Pozdr.

6 odpowiedzi

Krasher Posty 87 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany piątek 22 styczeń 2016 15
23 sty 2015 o 15:24
Hej

Tak, w ogóle to SpyHunter jest fałszywym programem antywirusowym a tak serio to masz sporo cech wirusa, właśnie chociażby to, że są problemy z odinstalowaniem.

A jak usuwałeś przez Panel sterowania/ dodań usuń programy to usuwałeś to w trybie normalnym czy awaryjnym? Jak w standardowym to spróbuj włączyć tryb awaryjny i tak to usunąć.

Jakby nie dało rady, to możesz użyć albo

1) Microsoft FixIT Uninstall (więcej tutaj https://support2.microsoft.com/en-us/help/2970908/how-to-use-microsoft-easy-fix-solutions

albo

2) Revo Uninstaller - w wersji demo jest do pobrania za darmo.
A jak klikasz w menu start i tam jest ten program i w niego klikasz to się nie wysuwa opcja Uninstall? Czy jak klikasz w tą opcję to się nie da?
marekkotek
26 lut 2015 o 14:50
spyhunter to wyjatkowo smierdzące gówno
marekkotek > kiri
26 lut 2015 o 14:52
microsoft fix ząda kodu produktu a ja go nigdzie nie mogę zanleżć
zielony Posty 144 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 12 październik 2016 72
26 lut 2015 o 17:44
no to spróbuj z Revo Uninstaller
patra > marekkotek
29 maj 2015 o 14:22
mam to samo nie moge znaleźć kodu produktu nigdzie :(
Meastrio Posty 402 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 1 sierpień 2017 286
Zmodyfikowany przez Meastrio dnia 23/01/2015 o 15:34
Jest filmik instruktażowy na YB https://www.youtube.com/watch?v=mcvr3l1VEMU
ale moim zdaniem strasznie skomplikowany i ostatecznie nie wiadomo, czy się odinstalowało, ale... ja widzę jeszcze jedno wyjście - przywrócenie ustawień fabrycznych komputera.

Wprawdzie stracisz wszystkie dane i ustawienia, no ale tego świństwa też się pozbędziesz raczej. Ustawienia fabryczne zwykle są skuteczne w takich przypadkach.

Do ta?ca i do ró?a?ca!
mi tez pomógł RevoUninstaller, a z spyhunter tez meczylem sie bardzo dlugo
W Menu-Start SH nie był widoczny. Część plików usunałem w z ProgramFiles. To co zostało próbowałem usunąć w trybie awaryjnym i nie udało się. Microsoft FixIT Uninstall nie wykrył automatycznie błędów związanych SpyHunter. Gdy próbowałem "ręcznie" to chciał kod produktu, którego nie znam i nie mogłem nigdzie znaleźć.
Dopiero przy użyciu RevoUninstaller udało sie usunąć SH. Komputer od razu zaczął szybciej działać.
Dziękuję
monti4 Posty 69 Data rejestracji poniedziałek 10 listopad 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 27 wrzesień 2017 71
25 sty 2015 o 11:17
to dobrze, że się udało, ale wychodzi na to, że ze SpyHunter to jest loteria, bo ja znam przypadki, że Revo Uninstaller też nie dawał rady, a z kolei Microsoft Fix It tak, no ale najważniejsze, że się udało :)
revo nie widzi u mnie spy huntera wiec go nie usunie a zawsze ptrzy włączeniu kopma włącza sie skanowanie spy huntera jak to świństwo usunąć?
były robione próby z Microsoft Fix It? http://support2.microsoft.com/mats/program_install_and_uninstall/pl no i co się pojawia, jaki komunikat przy próbie dezinstalacji poprzez Panel sterowania/Dodaj i usuń programy?
to samo?