Hej, chcę rozreklamować w sieci mój mały, lokalny biznes i jestem przygotowana na małą inwestycję w reklamę. Gdzie lepiej się reklamować - na FB czy w Google?
na FB możesz to zrobić za darmo, zajmie więcej czasu, ale możesz zdobyć fanów. Po prostu zakładasz fanpage, zapraszasz znajomych do polubienia, robisz fajne publikacje i z czasem fanów przybywa.
W Google nie ma takiej opcji, więc lepiej wydać na Google.
Na FB nie tyle wchodzi więcej osób, co więcej osób tam spędza więcej czasu, więc jest większa szansa, że ktoś kliknie. Ja Ci powiem z mojego doświadczenia, na FB mam wrażenie rekalmy są lepiej dopasowane i jak mi się zdarzyło parę razy kliknąć w reklamę to właśnie to było na FB na te googlowe nnigdy nie klikam.
Ja jestem za reklamą w Google czyli AdWords. Na pewno wówczas osiągniesz lepsze efekty. Tylko musisz wybrać dobrą agencję z certyfikatem. Sam jednak możesz nie dać rady, jeżeli nigdy nie miałeś dotycznienia z AdWords. Ja korzystam z usług tej agencji - https://ppcefekt.pl/ i jestem zadowolona. Służą pomocą także w innych kwestiach nie tylko związanych z AdWords.