Krzyska
Posty147Data rejestracjiczwartek 8 maj 2014StatusUżytkownikOstatnio zalogowany 8 marzec 2016106 29 gru 2014 o 15:35
Kosmetyków ja szukam na blogach, ale takich od osób prywatnych, bo są szczersze, na forach kosmetycznych masz dużo ukrytej reklamy. Kiedyś była taka akcja na Wizaż.pl, że jakiś zakład fryzjerski się podszywał pod użytkowników i sam sobie dawał super recenzje.
Jeśli chodzi o książki - czytam wybrane blogi, a gdy interesuje mnie konkretny tytuł i zastanawiam się, czy po niego sięgnąć - wpisuję go w Google i czytam wszystko, co wyskoczy. Blogerzy ksiązkowi też współpracują z wydawnictwami, dostają ksiązki do recenzowania za darmo, ale z recenzji można dużo wyczytać - nawet jeśli ktoś entuzjastycznie pisze o książce, to pisze też, jaka to książka i można stwierdzić, czy warto ją czytać.
Zależy na ile ufasz autorowi bloga, jak ma wiele fajnych porad i jest wiarygodny, to blog, a fora to też zależy, najlepiej przeglądać kilka i wybrać to, co się powtarza.
Wiesz, szanujący się blogerzy oznaczają treści, które powstały we współpracy z jakąś marką, więc nie ma obawy.
To dość łatwo poznać - jeśli blog jest pełen entuzjastycznych recenzji kosmetyków, szczególnie jednej firmy - dla mnie od razu jest podejrzany.