Czy warto kupić PS4?

Rozwiązany/Zamknięty
dark ego - 9 gru 2014 o 08:32
 dark ego - 22 gru 2014 o 18:13
Nie miałem nigdy konsoli jeszcze, warto to kupić? Czy lepiej Xboxa?

6 odpowiedzi

panda0001 Posty 88 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany piątek 20 maj 2016 17
9 gru 2014 o 12:56
Konsole są na pewno tańsze niż dobry komputer do gier, więc warto, jak CI nie zależy na super hiper efektach graficznych, tylko po prostu na fajnej zabawie i możliwości gry online albo offline. Ja wolę PS4 niż XBoxa, ale to ze względu na politykę Sony, która podoba mi się bardziej niż ta Microsoftu. Miałam kiedyś Xboxa i szczerze to nie widzę różnicy poza upodobaniami na korzyść jednej czy drugiej.
WilkRobert Posty 325 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 20 marzec 2019 278
9 gru 2014 o 14:41
z konsolą masz mniejsze prawdopodobieństwo, że jakaś gra ci nie pójdzie. Jak grasz na kompie to przy każdej grze musisz sprawdzać wymagania systemowe, a i tak nie masz pewności, Z konsolą po prostu kupujesz grę w wersji na konsole i wszystko pięknie chodzi.
Dlatego ja polecam konsolę, ale Xbox One
Warto!
gra na konsoli jest milion razy bardziej emocjonująca niż gra na komputerze.
bez dwóch zdań!
Meastrio Posty 402 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 1 sierpień 2017 286
16 gru 2014 o 10:26
Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego ile grasz, jaki masz komputer.
Jeśli grasz dużo i komputer masz średni - warto.
Jeśli miałbym mocny komp z dobrą grafiką - zastanawiałbym się.

Taka konsola to jednak spory wydatek.
Ogólnie PS4 się opłaca, bo Sony ma lepszą politykę niż Microsoft, ale tak czy inaczej się musisz przygotować na to że za jakiś czas wyjdzie nowa generacja konsoli i znów będzie trzeba nowe gry kupować, bo gry na PS4 nie będą działać na następcy. Z drugiej strony w kompie to też jest kwestia polepszania parametrów bo taki Wiedźmin Ci nie pójdzie na przykład na PC ze słabą grafiką.
no właśnie komputer mam o średnich parametrach, więc się skuszę na ps4, bo po tym co piszecie to spoko to wygląda, a nowe gry no trudno, na coś kasę trza wydać ;D