Witam moim problemem jest to, że od jakiegoś czasu mam drukarkę HP i kiedy miałam WIndows 7 działała dobrze, a odkąd mam komputer z Windows 8, nie działa, czy możecie mi pomóc?
Edyta Pukocz
Posty347Data rejestracjiponiedziałek 24 marzec 2014StatusWspółpracownikOstatnio zalogowanypiątek 7 styczeń 20227 629 18 sie 2014 o 16:24
Witaj Mariana, czy jeśli podłączasz kabel USB do komputera, wyświetla się jakiś komunikat? komputer widzi sprzęt? Jeśli nie, musisz się upewnić, że kabel USB jest podłączony z obu stron (bezpośrednio do drukarki i do komputera) oraz, że włączony jest kabel zasilania.
Jeśli komputer wykryje drukarkę, powinna ona sama się zainstalować, jeśli nie, będzie trzeba pobrać odpowiednie dla HP sterowniki.
to tu był mój bład, nie wiedziałam, że usb musi iść z obu stron, tak jak teraz podłączyłam to pokazała się ikonka i się samo zainstalowało, tylko jak teraz drukować, jak widoczne są jeszcze dwie inne drukarki?
Edyta Pukocz
Posty347Data rejestracjiponiedziałek 24 marzec 2014StatusWspółpracownikOstatnio zalogowanypiątek 7 styczeń 20227 629 18 sie 2014 o 18:03
Musisz usunąć niepotrzebne drukarki, najlepiej prawym przyciskiem myszy, wtedy Twoja HP zostanie zaznaczona jako automatyczna, możesz też spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy i ustawić jako drukarkę domyślną
tak, zrobiłam i chyba działa, ale teraz znów mam inny problem, jak chcę drukować, to mi pokazuje drukarka, że nie ma papieru, a papier jest, o co chodzi?
Edyta Pukocz
Posty347Data rejestracjiponiedziałek 24 marzec 2014StatusWspółpracownikOstatnio zalogowanypiątek 7 styczeń 20227 629 19 sie 2014 o 12:08
być może jest zbyt dużo papieru (wtedy paradoksalnie włącza się ten sam guzik, co w przypadku braku papieru), spróbuj wyciągnąć kilka kartek, sprawdź, że wszystkie klapki są prawidłowo pootwierane i spróbuj jeszcze raz.
Też miałam podobny problem... sama nie dałam rady się z tym uporać wiec zaniosłam drukarkę do serwisu. Okazało się jednak że miałam problem z systemem a nie drukarką. Całe szczęście trafiłam na profesjonalny serwis Optima-md w Częstochowie i teraz wszystko działa jak powinno. Tutaj jest ich link gdyby ktoś potrzebował informacji: https://www.optima-md.com/