Wangoczek
Posty9Data rejestracjiniedziela 2 październik 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowanypiątek 7 październik 2016
-
Zmodyfikowany przez Wangoczek dnia 2/10/2016 o 21:53
Anna Dobrzyńska
Posty1974Data rejestracjiponiedziałek 1 luty 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowany19 grudzień 2021
-
9 paź 2016 o 19:17
Witam serdecznie, czy ktos z Panstwa zechcialby mi pomoc? Prowadze jedna stronke na FB, strona dotyczy serialu "M jak milosc", chcialabym czasem wrzucic na stronke Kulisy Serialu, ktore serial publikuje na swoim portalu, gdzie jednakze je blokuje i gdy probuje skorzystac z 9xbuddy, niestety filmiku nie udaje mi sie sciagnac; udaje mi sie jedynie wtedy kiedy filmik znajduje sie tez gdzie indziej w sieci, np. w YT, jednak niestety nie wszystkie Kulisy Serialu "wychodza" poza portal MjM.
Jak sciagnac taki zablokowany film?
Bede wdzieczna za jakakolwiek podpowiedz.
Bardzo przepraszam za brak polskich liter.
Zobacz również:
Film zablokowany w tym kraju
Jak oglądać zablokowane filmy na youtube - Najlepszą odpowiedź
Wydaje mi się, że to, co chcesz zrobić nie jest do końca legalne i producent filmu zabezpiecza się przed ściąganiem swoich produkcji. zawsze przecież możesz wrzucić na stronę link.
Bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz, jednakze z calym szacunkiem, ale nie pytalam o to, co jest legalne, a co nie, lecz o to, jak ściągać na komp zabezpieczone filmy. "Zabezpieczone" oczywiscie w pewnym sensie, zabezpieczone dla "zielonych" w tym temacie tak jak ja. Z mojego punktu widzenia, jezeli konkurencja (o ironio i o zgrozo, dzieci!, o czym doskonale wiem i co mnie przeraza: dzieci potrafia sobie poradzic z zabezpieczonym filmem, a ja "stara" NIE, ahhahaaha)-co moge udowodnic- publikuje na fejsbuku caly odcinek serialu zanim jeszcze miala miejsce jego premiera w telewizji, a ktory to odcinek jest dostepny w sieci na stronie serialu dopiero po uiszczeniu odpowiedniej oplaty, to ja tym bardziej moge opublikowac cos, co telewizja juz pokazala i co konkurencja - alez oczywiscie - rowniez publikuje i potrafi sobie sciagnac z sieci. Poza tym to, co publikuję nielegalnie (oczywiscie nie majac swiadomosci), fejsbuk sam mi odrzuca, np. niektore piosenki, ktorych nikt nigdy nigdzie nie slyszal, a ktore mozna uslyszec w serialu. Notabene jest to kolejna sytuacja, ktorej nie pojmuje: FB raz piosenkę mi odrzuca, a raz nie, skad niby mam wiedziec ktory filmik jest objety prawami autorskimi, a ktory nie?? Tak na marginesie: nie jestem bynajmniej pierwsza osoba w sieci, ktora zadaje tego typu pytania.
Nie jestem zainteresowana wrzucaniem linkow, poniewaz jezeli Kulisy Serialu dotycza bohaterow z mojej strony, to chcialabym aby filmik na stale zagoscil na moim fanpejdzu. O tym, ze gdy wrzucamy cos pod linkiem, wiec odbiorca zanim to obejrzy musi najpierw "scierpiec" reklamy, juz nie bede pisac. :D
No nic, trudno, dziekuje.
To, co robisz, łamie prawa autorskie. Nie masz praw do publikacji materiału wideo. Omijanie zabezpieczeń jest cwaniactwem. Chcesz oglądać, bo Cię interesuje? Zapłać. W ten sposób swoje wypłaty otrzymają osoby zaangażowane w tworzenie tak interesujących treści, że aż jesteś gotowa/y łamać prawo, by je zobaczyć.
Wangoczek
Posty9Data rejestracjiniedziela 2 październik 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowanypiątek 7 październik 2016
>
Piotr
4 paź 2016 o 14:19
A L E "Chcesz oglądać, bo Cię interesuje? Zapłać."-----te slowa z cala pewnoscia nie powinny byc skierowane do mnie, lecz do calej tej cwanej dzisiejszej dzieciarni.
NICZEGO nie publikuje, dobry czlowieku, zanim odcinek, za ktory wlasnie trzeba zaplacic, nie zostanie pokazany w TV, a tym samym nie jest dostepny juz potem GRATIS na stronie serialu.
Zegnam po tej kolejnej zyciowej lekcji z cyklu "Umiesz liczyc- licz na siebie".
Zeby wszyscy tak lamali prawo jak ja to robie, hahahahaha, jakze piekny bylby ten póki co parszywy swiat!
Skoro materiał wideo jest dostępny za darmo, to może warto opublikować link do niego?
Wangoczek
>
Wangoczek
Posty9Data rejestracjiniedziela 2 październik 2016StatusUżytkownikOstatnio zalogowanypiątek 7 październik 2016 Zmodyfikowany przez Wangoczek dnia 4/10/2016 o 14:45
NIE POWSTRZYMAM SIE: Wycwaniona dzieciarnia (skąd wiem, ze dzieciarnia, a nie dorosli? - chocby stad, ze w ich postach az roi sie od absurdalnych byków ortograficznych, takich jak "on ją spiera" zamiast "on ją wspiera") dwoi sie i troi, zeby ich stronki zdobywaly polubienia, dzieciarnia wycwaniona wrzuca CALE odcinki serialu na dlugo przed premiera telewizyjna albo wycina poszczegolne scenki z odcinka opisujac z dokladnoscia (czyli jak to sie pieknie mowi: spoilerujac), co takiego zobaczymy w serialu za 100 lat! I nikt z tym nic nie robi! Chcesz, dobry czlowieku, linki na stronki prowadzone przez wycwaniona dzieciarnie? Mam co najmniej 5 dobrych konkurencji. I zbieraja lajki, a ja ze uczciwie wszystko robie, nie spoileruje, nie wrzucam odcinka na 100 lat przed jego premiera, to jak ta kretynka stoje w miejscu! Takie sa fakty! Nie powiem, bo mam juz ponad 19 tysiecy polubien, co mowie z nieskrywana duma, ale tylko dlatego ze moja strona jest prowadzona z pomyslem, natomiast gdybym dodatkowo, jak wycwaniona dzieciarnia, spoilerowala, wrzucała wszystko to, co rzekomo jest zabronione, to daje sobie obie rece uciac, ze moja strona mialaby juz ze 100 tysiecy polubien. NIE MA, bo naiwna jestem "do tyłu" w stosunku do wycwanionej dzisiejszej dzieciarni.