Hej, mam takie pytanie, zdarza mi się pracować z domu, dyski wirtualne są wygodne, jak trzeba coś komuś pokazać, ale czy polecacie do czegoś takiego Google Drive czy jakąś inną formę?
Ja korzystam z Google Drive i raczej nie mogę nic złego powiedzieć.
Ale to zależy na czym dokładnie polega Twoja praca. Jesli na wspólnym tworzeniu treści to Google Drive jest chyba rzeczywiście najlepsze.
Jeśli chcesz przesyłać pliki to warto skorzystać z Dropboxa. A do prowadzenia projektu, wymiany informacji i załączników - polecam Trello.
Ja Ci nie polecam dysków Google do długiej pracy, mnie się od 4 tygodni zdarzają takie sytuacje na Chrome, że jak pracuję na jakimś dokumencie, a potem zrobię dłuższą przerwę i np chcę obejrzeć jakiś filmik na Youtubie albo podyskutować na Facebooku, to jak wracam to dokumentu zaczyna się wieszać i nic nie można zrobić. Może to kwestia przeglądarki, ale na Firefoxie z kolei tak zamula, że nie da się robić. W każdym razie mnie to zniechęca na tyle, że powróciłem do edytorów offline LIbreOffice i potem sobie przerzucam na dysk te dokumenty
nie, nie można edytować online, jak to Ci chodzi. Są wprawdzie dodatki typu TextDropAdd, ale zdecydowanie to nie jest to samo. Dlatego dla mnie najlepsza metoda przy dużych plikach to edytor offline i przeniesienie do Google Docs.Zresztą co do narzekania na Google Docs to prawda jest taka, że on się czasem wiesza, no ale to jest spowodowane tym, że zapisuje wszystko online i dlatego czasem siada.