Soulseek czy BitTorrent?

Rozwiązany/Zamknięty
marcelina - 17 wrz 2014 o 10:43
 mikro - 3 lis 2015 o 12:57
Hej, jaki program do wymiany plików polecacie. Kiedyś używałam SoulSeeka i byłam bardzo zadowolona, ale to było lata temu i może teraz już wymyślili cos lepszego?

Liczę na rekomendacje.

16 odpowiedzi

Karolina Świdrak Posty 3277 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 5 grudzień 2021 9 019
17 wrz 2014 o 11:12
Ja polecam SoulSeek. Możesz pobierać nie tylko pojedyncze utwory, ale też całe foldery. A poza tym możesz przeglądać zasoby udostępnione przez daną osobę. To jest naprawdę super opcja.
BitTorrent jest ok, nic mu nie mam do zarzucenia, ale jak jesteś zadowolona z SoulSeeka to po co zmieniac? Nic nowego w temacie P2P nie wymyślono, szczególnie, że wiadomo trochę to śliski temat z powodu praw autorskich, niemniej co, jedyne co przemawia na korzyść BitTorrenta to to, że być może znajdziesz w nim większą różnorodność plików, ale zasadnicoz to tyle.
Zgadza się, ale używałam Soulseeka bardzo dawno temu, myślałam, że coś się zmieniło w tej sprawie.
lubie_wino
18 wrz 2014 o 06:59
no właśnie niebardzo, tzn wiesz, zawsze możesz spróbować BitTorrenta na próbę, a potem go odinstalować i wrócić do SoulSeek, jeśli uznasz, że z jakiegoś powodu bardziej Ci pasuje. Ja obiektywnie nie widzę żadnych "za" ani "przeciw" na tyle ważnych, żeby to miało znaczenie. BitTorrent jest po prostu trochę popularniejszy, ale na tym koniec.
zielony Posty 144 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany środa 12 październik 2016 72
19 wrz 2014 o 16:38
Ja też jakoś się przyzwyczaiłem do BitTorrenta. Przde wszystkim tam jest większy wybór, jeśli szukasz konkretnego filmu.
A ja się boję używać takich programów.
Teraz sporo się mówi o tym, że piraci są ścigani a wiadomo, że nie jesteśmy w wstanie dojść do tego, czy ściągamy plik będący czyjąś własnością czy nie.
panda0001 Posty 88 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany piątek 20 maj 2016 17
24 wrz 2014 o 10:42
Top zależy czego szukasz, jeśli mało znanych rzeczy, to prędzej znajdziesz je na soul.
Żaden. Wymiana plików nie jest już tak bezpieczna jak kiedyś, łatwo o piractwo...
to fakt, ale póki w Polsce nie będzie takich usług jak Netflix, to raczej i tak ludzie tego będą używać
kurde, to jak mówicie, że to niepewne, to znacie jakieś stronki, żeby oglądać online?
ja polecam TeleTivi.pl, masz tam linki do filmów i seriali, no ale wiadomo plików audio to tam nie znajdziesz
a ja Ci polecam zamiast ściągać, wypożyczać pliki, po co masz sobie zasyfiać komputer pobieraniem
A jakie pliki ściągasz? Muzykę czy coś innego?
muzykę i filmy
szokobons Posty 106 Data rejestracji środa 9 lipiec 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany 12 grudzień 2015 80
17 paź 2014 o 14:50
Prosta sprawa, po kiego grzyba bawić się w torrenty i nie wiadomo jakie historie, skoro do muzyki masz bardzo tanio przecież Spotify lub Deezer również jako aplikacje na komórki, a do filmów serwisy VoD albo inne bezpłatne. Serio nie warto tracić czasu na torrenty
przekonaliście mnie, wielkie dzięki za wszelkie info, które daliście
ani jeden, ani drugi --> uTorrent