dużo podróżuję i potrzebuję laptopa, którego bateria nie rozładuje się po godzinie. Głównie zależy mi na tym, aby wytrzymywała 3-4 godziny w pociągu lub spotkania biznesowe, które też mniej więcej tyle trwają.
Ogólnie Asusy mają dobre, wytrzymałe baterie, szczególnie Ultrabooki, na przykład Asus Zenbook UX31A jest spoko. Chociaż jeśli chcesz serio wytrzymały komputer i taki na spotkania, to może warto pomyśleć o ultrabookach od Apple. Są trochę droższe to fakt, ale warto zainwestować, myślę.
Asus Zenbook, o którym pisałem na początku od nowości mi trzymał 5 godzin, wiadomo z czasem te baterie się zużywają, więc teraz tak około 4 w zależności od tego, co robię.A komputery Apple zależnie od wielkości trzymają nawet 8,5 godziny, dlatego Ci pisałem, że jak podróżujesz i potrzebujesz, żeby to chodziło, to lepiej zainwestować w Maca.
no tylko pamiętajcie, że na kompach z Windowsem ta bateria się szybko dosyć zużywa, ja miałam Acer Aspire Z7 i na początku faktycznie wszystko super, nawet 6 godzin trzymała, tylko że w trakcie używania ta wydajność strasznie spada i ogólnie po jakimś czasie ledwo 4 wytrzymuje.