Shutter jak robić print screeny z opóźnieniem?

Rozwiązany/Zamknięty
Anonimowy - 25 cze 2014 o 16:51
 Anonimowy - 26 cze 2014 o 13:57
Hej, takie małe pytanko do tej pory w programie Shutter robiłem print screeny takie standardowe, teraz chodzi mi o to, że czasem potrzebuje coś zaznaczyć, a jak tak muszę zrobić i włączam shutter to mi znikają ustawienia, da się to jakoś zrobić tak żeby to działało z opóźnieniem?

4 odpowiedzi

Edyta Pukocz Posty 347 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Współpracownik Ostatnio zalogowany piątek 7 styczeń 2022 7 629
25 cze 2014 o 17:16
Witaj SerHamster, wchodząc do menu preferencje całkiem na dole jest opcja
Pobierz po czasie. Z automatu jest ustawiona na zero, więc zmieniasz na dajmy na to 10 sekund i wtedy masz czas wykonać działania, które mają być widoczne na zrzucie.
Dzięki za radę, tylko jedno jeszcze pytanko techniczne, czyli najpierw włączam shutter, a potem robię te manipulacje?
Edyta Pukocz Posty 347 Data rejestracji poniedziałek 24 marzec 2014 Status Współpracownik Ostatnio zalogowany piątek 7 styczeń 2022 7 629
25 cze 2014 o 18:14
No tak, ustawiasz opcję Zaznaczenie, czyli tak standarowo. Potem wybierasz pole, które ma być zaznaczone i wykonujesz potrzebne operacje tak żeby ekran do print screena wyglądał tak jak chcesz, 10 sekund jest wystarczającym opóźnieniem moim zdaniem, ale to już musisz sam sprawdzić.
10 sekund to dla mnie jak nawet za dużo, 7 u mnie się sprawdza idealnie!