Olark czy Livechat?

Rozwiązany/Zamknięty
Gabriela - 4 cze 2014 o 16:15
 sklepseniora - 9 sty 2015 o 14:54
Hej, zależy mi na opiniach ludzi, którzy mają doświadczenie z tymi dwoma aplikacjami.
Chcę na stronie internetowej założyć czat i zastanawiam się między olarkiem a livechatem.
na oko obie aplikacje wyglądają tak samo...

8 odpowiedzi

a ja myślę, że zależy wszystko od Twjego celu i Twoich umiejętności, bo tak

jak Twoim celem jest typowo polska publiczność i nie do końca jest dla Ciebie wygodne używanie programu po angielsku to LiveChat będzie lepsze , bo to jest polski program, więc i wiadomo użytkowanie łatwiejsze.

No ale jak nie masz problemów z angielskim i interesuje Cię też inna niż polska publicznośc to Olark mi się wydaje lepszym wyborem, bo jest to zagraniczny serwis, spoko połączony z Facebookiem i Twitterem.
Chodzi Ci o Livechat w sensie okienko, które wyskakuje na stronie, żeby porozmawiać z konsultantem? LiveChat jest polski jeśli np zależy Ci na takim kryterium.
GeoXXYY Posty 400 Data rejestracji piątek 25 kwiecień 2014 Status Użytkownik Ostatnio zalogowany poniedziałek 2 grudzień 2019 375
5 cze 2014 o 08:15
Ja korzystam z LiveChata i jestem zadowolony. Ale o Olarku też słyszałem dobre opinie, więc myślę, że te dwa programy nie różnią się zbyt mocno.
Nie ma tej opcji w pytaniu, ale GG też swego czasu oferowało opcję czatu na GG, wiadomo, czat na żywo to nie jest, ale dużo osób w Polsce nadal używa GG i może to też nie jest zły pomysł na dodatkowe wzmocnienie kontaktu strony
W pracy korzystałem kiedyś z livechata i był spoko. pamiętam, że najśmieszniejsza opcja jest taka, że widzisz, co ktoś pisze, zanim kliknie w enter.

O olarku nie mam wiedzy.
Olark ma 14 dniowy okres próbny za darmo, LiveChat nie wiem, ale pewnie też, czemu nie spróbować tą metodą po prostu? Sama się przekonasz.
ja akurat używam chata od kliknijpomoc.pl. Też jestem zadowolona. Wszystko ma co potrzeba i jest stabilny. Nic nie zrywa, zawsze działa. Też widzę co gość pisze zanim naciśnie Enter.
sklepseniora
9 sty 2015 o 14:54
prowadzę sklep z akcesoriami dla seniorów i szukałem takiego narzędzia do siebie. przetestowałem kilka rozwiązań w tym livechat, olark czy zopim, ale największe wrażenie zrobił na mnie polski livechat customericare.com bo w wersji dla 1 operatora jest za darmo. dla mnie to wystarczy, ale jak ktoś jest bardzo wymagający to mają płatne pakiety za śmieszne pieniądze (do tego opcjonalna komunikacja audio video i dedykowany success manager do optymalizacji użycia)