Jak włączyć tryb bezpieczny na portalu YouTube

Zadaj pytanie

Tryb bezpieczny umożliwia filtrowanie filmów wideo zawierających nieodpowiednie treści. W tej poradzie wyjaśnimy, jak uruchomić ten tryb na portalu YouTube.

Jak włączyć tryb bezpieczny na portalu YouTube

Aby uaktywnić opcję, należy oczywiście posiadać konto na portalu YouTube. Automatycznie mają je wszyscy użytkownicy poczty Gmail.


Pierwszym krokiem jest zalogowanie się na swoje konto YouTube i kliknięcie w symbol trzech poziomych kresek (menu), które znajdują się w lewym górnym rogu ekranu. Następnie należy wybrać opcję Mój kanał:


Następnie zjedź do dolnej części strony, gdzie znajdziesz zakładkę Tryb bezpieczny. Kliknij w nią, zaznacz opcję Włącz i potwierdź zmiany, klikając Zapisz. Jeśli chcesz uniemożliwić innym użytkownikom komputera i przeglądarki opcję zmiany ustawień, wybierz polecenie Włącz tryb bezpieczny na stałe w tej przeglądarce:



Następnie zaloguj się na swoje konto Google i postępuj zgodnie z podanymi instrukcjami.

Zdjęcie: © YouTube.

YouTube - jak znaleźć wideo na konkretnym kanale
Jak wyłączyć opcję “Autoodtwarzanie” na portalu YouTube