Jak ukryć lub usunąć kanał na YouTube

Listopad 2016

Jeśli chcesz na jakiś czas ukryć lub całkowicie skasować swój kanał na YouTube, możesz zrobić to z poziomu Pulpitu Google. To bardzo przydatne i intuicyjne narzędzie, które umożliwia Ci zarządzanie w jednym miejscu wszystkimi usługami Google, z których korzystasz.


Jak zarządzać kanałem YouTube przy pomocy Pulpitu Google

Otwórz przeglądarkę a następnie zaloguj się na swoje konto Google. W sekcji Ustawienia konta wybierz Usuń swoje konto lub usługi:



Następnie kliknij w Usuń usługi:



Podaj swoje hasło dostępu a potem wybierz opcję USUŃ DANE, by zapisać ich kopię zapasową w trybie offline. Gdy już to zrobisz, naciśnij ikonkę kosza w sekcji YouTube:




Zobaczysz stronę Ukryj lub usuń swoje treści w YouTube. Wybierz jedną z dwóch opcji: Chcę ukryć swój kanał lub Chcę trwale usunąć moje treści:


Jak czasowo ukryć kanał YouTube

Aby usunąć całą zawartość kanału YouTube wybierz opcję Chcę ukryć swój kanał, zaznacz elementy, które mają zostać ukryte, a następnie potwierdź swój wybór klikając Ukryj mój kanał:


Jak skasować kanał YouTube

Aby skasować całą zawartość kanału, wybierz opcję Chcę trwale usunąć moje treści, zaznacz elementy, które mają zostać usunięte a potem potwierdź całość operacji klikając Usuń moje treści:

Zobacz również :
Ten dokument zatytułowany «  Jak ukryć lub usunąć kanał na YouTube  » opublikowany przez CCM (pl.ccm.net) jest udostępniany na licencji Creative Commons. Możesz kopiowaći modyfikować kopie tej strony, na warunkach określonych przez licencjęi wymienionych w niniejszym tekście.